Farkli Milletlerden Gençler Yemek Kültürlerini Yaristirdi

İçel’de, her yil oldugu gibi Mezitli’ye konuk olarak gelen farkli milletlerden gençler, kendi kültürlerinin yemeklerini yapti.

Farkli Milletlerden Gençler Yemek Kültürlerini Yaristirdi
Türkiye’den gençlerin yani sira Çek Cumhuriyeti, Fransa, Italya, Rusya gibi farkli ülkelerden gelen gönüllü gençler, Tirat Mutfak Atölyesinde “Kültürlerarasi Açik Mutfak" etkinliginde hünerlerini sergiledi. Tezgahin basina geçen gençler, kendilerine verilen sürede en güzel yemeklerini yapmak için yaristi. Gençler birlikte pisirdi, paylasti, ögrendi, deneyimledi ve eglendi. Mezitli Belediyesi ve özel bir akademinin isbirligi ile gençlerin yaptigi spagetti, krep, reçelli turta, tahinli salata, peynirli mantar gibi farkli damak kültürlerine sahip yemekleri Mezitli Belediye Baskani Neset Tarhan, esi Sembol Tarhan ve oglu Istenç Tarhan ile birlikte tatti.

Tüm hünerlerini sergileyen gençlere tam not veren Baskan Tarhan, “Farkli kültür ve inançtan gençlerin bir araya gelerek egitim almasini ve ayni zamanda kaynasmasini hedefledik. Burada güzel zamanlar geçiriyorlar, ayni zamanda aralarinda, çok güzel dostluklar, ömür boyu unutulmayacak baglar kuruluyor. Gençlerimizin birer gönüllü tanitim elçisi olmasi amaciyla kentimizin tarihi, dogal güzelliklerini ve degerlerini gezdirerek tanimalarini sagliyoruz. Herkes kendi kültürünün degerlerini birbiriyle paylasmasini sagliyoruz. Inaniyorum ki, gittikleri ülkelerde gördüklerini, yasadiklarini anlatacak ve kentimizin tanitimina büyük katki sunacaklar. Daha önce de tanik oldugumuz gibi ilerleyen süreçte yine Mezitli’ye gelmek isteyecekler” dedi.

Kaynak: İHA