Dolandiricilar Bu Defa Kurbanlarini Ikna Edemediler

Çorum’da bir vatandasi telefon ile arayarak kendilerini sivil polis olarak tanitan dolandiricilar, bu defa kendilerine kurban olarak seçtikleri sahsi ikna edemediler.

Dolandiricilar Bu Defa Kurbanlarini Ikna Edemediler
Edinilen bilgiye göre, kendilerini sivil polis olarak tanittiktan sonra, kimliginin terör örgütünün eline geçtigini, MIT tarafindan operasyon yürütüldügünü söyledikleri vatandastan evde bulunan para ve ziynet esyalarini alarak kendileri ile bulusmasini istediler. Telefonunu kapatmamasini istenen vatandas, dolandiricilara inanarak evde bulunan para ve ziynet esyalarini alarak sivil polisler ile bulusmak üzere Buharaevler Mahallesi Inci Park’a gitti. Bulustugu kisilerden süphelenen vatandas, yaninda bulunan para ve ziynet esyalarini onlara vermekten vazgeçerek 112 Acil Çagri hattini aradi.

Yapilan ihbar sonrasinda harekete geçen dolandiricilik büro amirligi ekipleri, yaptiklari çalisma sonucunda kimlikleri belirlenen 2 sahsin Çorum’da ikamet etmedigini ve plakasi belirlenen araç ile kentten kaçtigini belirlediler. Polis ekiplerinin kovalamacasi sonucunda kaçmaya çalisan iki zanli Çorum-Ankara Karayolu’nun 30. kilometresinde yakalanarak gözaltina alindi.

Gözaltina alinan iki zanli Emniyet Müdürlügü’nde ifadeleri alindiktan sonra Türk ceza kanunun 158. maddesinde yer alan nitelikli dolandiricilik suçunda haklarinda hazirlanan tahkikat evragi ile Adliye’ye sevkedildi.
Kaynak: İHA