Diyarbakir'da Tarihi Mekanlar Sicak Hava Nedeniyle Gündüz Bos, Aksam Dolu

Diyarbakir’da asiri sicak hava nedeniyle basta tarihi mekanlar olmak üzere cadde ve sokaklar gündüz vakitleri sakin geçerken aksamlari insan akinina ugruyor.

Diyarbakir'da Tarihi Mekanlar Sicak Hava Nedeniyle Gündüz Bos, Aksam Dolu
Diyarbakir’da mevsim normallerinin üstünde seyreden sicak havalardan kaynakli basta tarihi mekanlar olmak üzere cadde ve sokaklar sakin geçiyor. Vatandaslar, isleri olmadigi taktirde disariya çikmayi tercih etmezken aksam saatlerine dogru bos olan mekanlar insan akina ugruyor. Aileleriyle disari çikan vatandaslar, serin havanin tadini çikartarak dinleniyor.

Sur ilçesinde esnaf olan Kutbettin Aykara, Diyarbakir’in çok sicak oldugunu, yumurtanin yere birakmasiyla pisecegini söyledi.

Vatandaslarin gölgeye sigindigini aktaran Aykara, “Biz disaridaki malzemelerimizi genelde aksamüzeri disari çikariyoruz. Sokaklar fazlasiyla sakin. Nerede serin bir yer varsa insanlar oraya siginiyor. Yogunluk 15.00 gibi basliyor, aksama dogru yogunluk daha fazla oluyor. Bu saatlerde çok fazla yogunluk oluyor. Aksamüzeri içeri dolup tasiyor. Içerisi çok serin, insanlar hallerinden memnun. Gün içinde gelen turistlerle görüsüyoruz. Çok sicak oldugunu söylüyorlar” dedi.



“Diyarbakir, gündüzleri çok sicak, geceleri ise serin oluyor”

Arkadaslariyla Sur ilçesinde bulunan Iç Kale ve içerisindeki Hz. Süleyman Camii alanina gelen Leyla Özden, “Gündüzleri Diyarbakir çok sicak oluyor. Geceleri ise serin oluyor. Iç Kaleye daha çok geliyor. Klima olmadan bir is yerinde durmak çok çok zor. Disari da hiç çekilmiyor” diye konustu.

Vildan Özdal ise bulunduklari yerin çok kalabalik oldugunu dile getirdi. Özdal, “Gündüzleri evde klima olmazsa hiçbir sekilde duramayiz. Geceleri de serinlemek için kendimizi disari atiyoruz. 40-45 dereceyi görüyoruz” seklinde konustu.

Kaynak: İHA