Demirözü Ilçe Entegre Hastanesi Hizmete Açildi

Bayburt’un Demirözü ilçesinde yapimi tamamlanan son model cihazlarla donatilan, toplanti ve seminer odalari ve 12 yatakli servisin bulundugu Demirözü Ilçe Entegre Hastanesi düzenlenen törenle hizmete açildi.

Demirözü Ilçe Entegre Hastanesi Hizmete Açildi
Vali Cüneyt Epcim, açilista yaptigi konusmada, özellikle pandemi döneminde saglik alt yapisina yapilan hizmetlerin toplum sagligi için ne kadar elzem olduguna dikkat çekerek, genis, ferah odalarda saglik hizmeti sunmanin avantajlarini bu süreçte devletin yasadigini söyledi.



Toplum sagligina yatirim yapmanin önemine deginen Vali Epcim, sunlari söyledi:

“Avrupa Birligi ülkeleriyle kiyasladigimizda saglik alt yapisina yaptigimiz hizmetin, yatirimin pandemiyle mücadele basta olmak üzere birçok alanda bize avantaj sagladigini hep birlikte gördük. Onun için sagliga ne kadar yatirim yapsak toplum hayatini o kadar iyilestirmis kendi gelecegimize refah sunmus oluruz. Bu manada bu yapilan hizmetleri çok önemsiyoruz.”

Projenin hayata geçirilmesinde çesitli girisimlerde bulunduklarini anlatan Vali Epcim, “Bu manada emegi geçenler var. Özellikle Il Özel Idaremizin degerli çalisanlarini tebrik ediyorum. Çünkü burada güzel bir ise imza attilar. Ihale süreçlerini kendileri tamamladi. Il Özel Idaremizi ilçemize böyle güzel bir yapi kazandirdigi için tebrik ediyorum. Ayrica emeklerinden dolayi Saglik Bakan Yardimcimiz Halil Erdemir Beye tesekkürlerimizi, sükranlarimizi sunuyoruz. Kendisi burayla bizatihi ilgilendi. Yatirim programina alinmasi hususunda Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’a çok tesekkür ediyoruz. Ayrica Bakanimiz Fahrettin Koca Beyefendiye de buranin her türlü hizmete açilmasina iliskin süreci hizlandiran bir yaklasim içerisinde oldu. Kendilerine tesekkür ediyorum” diye konustu.

Hastanenin ilçeye hayirli olmasi temennisinde bulunan Vali Epcim, konusmasini söyle tamamladi:

“Yine milletvekilimiz ve siyasi parti temsilcilerimizle Ankara’da çesitli ziyaretlerde bulunduk ve Bayburt saglik alt yapisina yaptigimiz çalismalari hep birlikte ödenek arayisi ve temini hususunda gayretler gösterdik. Bu hususta kendilerine de ayrica tesekkür ediyorum. Ben ilçe entegre hastanemizin hayirli olmasini diliyorum. Ilçemizde saglik ufku açmasini, saglikli düsüncenin önünü açmasini diliyorum.”

Bayburt Milletvekili Fetani Battal da ülkenin son 20 yilda alt yapiya önemli yatirimlar yaptigina deginerek sunlari kaydetti:

“Sagliktan ulastirma alt yapisina Teknolojiden savunma sanayi alt yapisina ulasimdan egitim alt yapisina kadar. Ülkemizin neresinde yasiyorsa yasasin her insanimizi ilgilendiren temel alt yapi problemlerine çok büyük kaynaklar ayirdi bu ülke. Ve temel alt yapi problemlerini çözdü. Bu Avrupa’nin bizden 50-60 yil önce çözdügü bir problemdi. Ama heyecanla görüyorum ki, bundan sonra atilacak her adim direk istihdama, direk ekonomiye, direk üretime, direkt insanimizin refahina yansiyacak. Bunu sizlerle paylasmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.”

Ilçe hastanesinin açilisini büyük bir mutlulukla yaptiklarini belirten Milletvekili Battal, “Bunun aynisini Aydintepe ilçesine yaptik. Onu da birkaç gün içerisinde açacagiz.

Saglik alt yapimiz ne kadar kaliteliyse onun üzerine üreteceginiz saglik hizmeti de o kadar kaliteli olur. Bunu yasiyoruz idrak ediyoruz. Devletimiz bu hizmeti Demirözü’müzde yapmis bize sunuyor. Ve buranin kalitesinin hizmet oraninin artirilmasi hususunda da hepimize görevler veriyor. Bu konuda toplumumuzla iç içe zevkini de yasayacagiz, sikintilarini da gördügümüzde tespit etmek için elimizden geleni yapacagiz. Demirözü bizim çok nadide bir ilçemiz. Ve bu sene kisa insallah dogal gazi yakmaya baslayarak gireceksiniz. Dolayisiyla Demirözü’müz sagliktan egitime, ulasimdan teknolojik alanlarda çalisan çocuklarimiza ufuk açan mekanizmalara kadar büyük sehirlerde bulunan her türlü imkana sahip olacak” diye konustu.

Hastaneye iliskin bilgi veren Il Saglik Müdürü Ilker Hanci da, “112 istasyonu, çamasir hane, yemekhane medikal depomuz, acil servisimiz, cerrahi müdahale alani, laboratuvar, son model teknolojiyle donattigimiz röntgen birimi 6 yatakli bayan erkek biriminden olusan gözlem odalari poliklinik alanlari mevcut. Bir üst katta 6 odasi bulunan nitelikli tuvaleti banyosu içinde olan 6 odamiz mevcut. Servis alanimiz, yine idari binada toplanti salonumuz ve dis hekimligi poliklinigimiz mevcut” seklinde konustu.

“Özellikle genis, ferah odalarda saglik hizmeti sunmanin ne kadar avantajlar sagladigini devletimiz, bunu pandemi sürecinde hissetti.” dedi.

Törene, Demirözü Ilçe Kaymakami Betül Büyükkiliç, siyasi parti temsilcileri ve vatandaslar katildi.

Kaynak: İHA