Cumhurbaskani, Findik Fiyatini Ordu'da Açiklayacak

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan, 30 Temmuz Cumartesi Ordu’ya gelecek ve Altinordu Cumhuriyet Meydani’nda vatandaslar ile bulusacak. Cumhurbaskani Erdogan, Karadeniz Bölgesi’nin en önemli geçim kaynaklarindan birisi olan ve Türkiye’de en çok Ordu’da üretimi yapilan findigin fiyatini burada açiklayacak.

Cumhurbaskani, Findik Fiyatini Ordu'da Açiklayacak


“Üreticilerimiz 3-3,5 dolar seviyesinde yani 55-60 TL bandinda bir fiyat bekliyor"

Türkiye Ziraat Odalari Birligi Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan hasat sezonu açiklanacak olan findik fiyatlarinin üreticileri heyecanlandirdigini ve sevindirdigini söyledi.

Karadeniz Bölgesi’nde findik hasat sezonuna dogru yaklasildigini, 10 gün içerisinde hasada baslanabilecegini belirten Soydan, “Üreticilerimizi su anda ilgilendiren sürecin en önemli tarafi findik fiyatlarinin açiklanmasi. Cumhurbaskanimiz Recep Tayyip Erdogan’in, ‘30 Temmuz Cumartesi Ordu’ya gelerek findik fiyatlarini açiklayacagim’ demesi findik üreticilerimizi heyecanlandirdi. Gerçekten Ordu’da findik fiyatlarinin açiklanmasi kararinin önemli oldugunu düsünüyoruz. Çünkü findik bölgesinde, Ordu’da findik fiyatlarinin açiklanmasi bizleri ve üreticileri umutlandirmistir. Iyi bir fiyat bekliyoruz ancak üreticilerin de rakamlar üzerinde beklentisi var. Önceki yila baktigimiz aman 3 dolar üzerinde fiyatin verildigini gördük, üreticilerimiz de suanda 3-3,5 dolar seviyesinde yani 55-60 TL bandinda bir fiyatin olusmasini bekliyor" dedi.



“Findik fiyatlarinin hasattan önce açiklanmasi çok önemli”

“Özellikle hasat zamanindan önce findik fiyatlarinin açiklanmasi çok önemli” diyen Soydan, “Üreticilerimiz findigini kaç paraya satacaklarini görerek bahçeye girecek ve bu da üreticilerimizin elini güçlendirecek ve ona göre hazirliklarini tamamlayacak. Toprak Mahsulleri Ofisi’nin de fiyatlar açiklandiktan sonra pazara girmesi ve depolarini açmasi önemli olacaktir. Rekolte bu sezon iyi bu da üreticilerimizin birkaç yildir bahçelerinde ziraat odalarinin ve tarim müdürlüklerinin destegiyle yaptiklari çalismalar verimi arttirmistir. Üreticilerimiz kazandiklari zaman sektör ve ülkemiz kazanacak. Önemli dünlere geldik, insallah güzel bir fiyat açiklanir ve üreticilerimiz memnun olur, güzel bir hasat sezonu geçiririz” diye konustu.

Kaynak: İHA