Büyüksehir'den Anlamli Proje Açiklamasi 'Seridi Paylas, Güvenle Ulas'

Sakarya Büyüksehir Belediyesi sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini daha ekledi. “Seridi Paylas, Güvenle Ulas” projesiyle, bisiklet kültürünü yayginlastirmayi, soför, yaya ve bisikletlilerin empati kurmasi amaçlanan projede, bisiklet kullanicilarinin daha güvenli sürüs saglanmasi hedefleniyor.

Büyüksehir'den Anlamli Proje Açiklamasi 'Seridi Paylas, Güvenle Ulas'
Sakarya Büyüksehir Belediyesi gerçeklestirdigi sosyal sorumluluk projelerinin bir yenisini de bisiklet kullanicilari için hayata geçiriyor. “Seridini Paylas, Güvenle Ulas” projesiyle bisiklet kültürünü yayginlastirmayi ve soför, yaya ve bisikletlilerin empati kurmasi amaçlanan projede bisiklet kullanicilarinin daha güvenli sürüs saglanmasi hedefleniyor. Sakarya Büyüksehir Belediyesi, Sakarya Bisiklet ve Doga Sporlari Dernegi ve Sakarya Soförler Odasi ortakligiyla gerçeklestirilen projede, Sakarya’da bisikletin yaygin ve güvenilir bir ulasim araci olmasi için araç sürücülerinin ve bisikletlilerin karsilikli anlayislarinin artirilmasi, farkindalik olusturulmasi, sürücü ve bisiklet kullanicilarinin trafik kurallarina uymalari noktasinda bilinçlendirilmesi hedeflenmekte.

Kavsak Agi çalismalari çerçevesinde saglanan mikro-hibe programi ile Avrupa Birligi tarafindan desteklenen projede, tüm paydaslarin katilimiyla bir çalistay düzenlenecek. Çalistayda, bisiklet yollarinin iyilestirilmesi, arttirilmasi ve bisikletin sehir içi ulasimda güvenilir bir araç olarak yayginlasmasi gibi bir dizi konu ele alinacak. Projenin yayginlastirilmasi noktasinda paydaslarin sosyal medya hesaplarinda farkindalik paylasimlari yapilacak. Projenin son faaliyetinde ise, Agustos aynin sonunda sehir merkezinde “Hep Beraber Pedalliyoruz” etkinligi düzenlenerek vatandaslarla birlikte bisiklet kullanimi yapilacak.
Kaynak: İHA