BTSO Yönetim Kurulu Baskani Burkay Açiklamasi 'Dis Ticarette Yeni Firsatlara Odaklanmaliyiz'

Bursa Ticaret ve Sanayi Odasi (BTSO) Yönetim Kurulu Baskani Ibrahim Burkay, son dönemde Asya-Pasifik bölgesinde ve Rusya’ya komsu ülkelerde yeni ticaret firsatlari olustugunu belirterek, “Sirketlerimizin bu pazarlardaki etkinliklerini artiracak faaliyetlerimizi hizlandirmaliyiz.” dedi.

BTSO Yönetim Kurulu Baskani Burkay Açiklamasi 'Dis Ticarette Yeni Firsatlara Odaklanmaliyiz'
BTSO Temmuz Ayi Meclis Toplantisi Oda Hizmet Binasi’nda düzenlendi.

BTSO Baskani Ibrahim Burkay, Türkiye’nin, tedarik zincirinin sundugu firsatlar, devlet destekleri ve is dünyasinin üstün gayretleri ile bu yilin ilk çeyregini yüzde 7,3 gibi yüksek büyüme performansiyla tamamladigini hatirlatti. Ülke ekonomisinin sürükleyici gücü Bursa’nin tüm zorluklara karsin yilin ilk yarisinda da artan yatirim talebiyle Türkiye’nin motivasyon kaynagi olmayi sürdürdügünü ifade eden Burkay, “Bursa’da bu yilin Ocak-Haziran döneminde tüm zorluklara ragmen kapanan her bir firmaya karsilik 4 yeni sirket faaliyete geçti. 2022 yili ile birlikte dünyada likidite bollugu döneminin kapanmaya basladigi bir dönemde büyümeyi kaliteli ve sürdürülebilir kilacak temel unsur, girisimcilerimizin is yapma imkân ve kabiliyetlerini gelistirmek olmalidir. Mütesebbislerimize sunulacak her bir destek, daha güçlü bir Bursa ve Türkiye hedefimiz için stratejik nitelik tasimaktadir. Bursa gibi lider sehirlerimize üretim, yatirim, ihracat ve istihdama yönelik tesvik ve desteklerin sürdürülmesi, ülkemizi küresel tedarik merkezi olma hedeflerine hizla yaklastiracaktir.” dedi.

Baskan Ibrahim Burkay, is dünyasi olarak Türkiye’yi hak ettigi konuma tasimak adina azimle çalismayi sürdüreceklerini söyledi.

BTSO olarak sehrin ekonomik gücünü, yatirim potansiyelini, üretim hacmini ve ihracat vizyonunu gelistirmek adina 2022’yi, ‘nitelikli üretim ve ihracat yili’ ilan ettiklerinin altini çizen Burkay, “Oda olarak 2022 yilinda yogun fuar ve yurt disi B2B organizasyonlarina imza attik. 2022 yilinda emtia fiyatlarindaki gevseme ile stoklarimizi daha düsük seviyeye getirerek süreci yönetmemiz gerekiyor. Ayni zamanda daralan piyasalardaki pazarlama faaliyetleri ile ihracatimizi ve satislarimizi artirmak zorundayiz. Özellikle Asya - Pasifik bölgesinde kisitli seviyeye düsen arzi da dikkate alarak sirketlerimizin bu bölgede dis ticaretini artiracak faaliyetleri hizlandirmamiz lazim. Rusya - Ukrayna savasi ile birlikte hem Türki Cumhuriyetlerde hem de Rusya’ya komsu ülkelerde de yeni firsatlar oldugunu biliyoruz. BTSO olarak üyelerimizin farkli pazarlardaki etkinliklerini artirmak için çalismalarimizi sürdürüyoruz.” diye konustu.

“Vergi dilimlerinde düzenleme bekliyoruz”

BTSO Meclis Baskani Ali Ugur, ekonomik büyümenin sürdürülebilir kilinmasi ve güçlü bir kalkinma hamlesinin, toplumun tüm fertlerinin refah seviyesini artirmakla mümkün oldugunu belirterek, “Çalisanlarimizi tüm dünyanin ortak sorunu haline gelen yüksek enflasyondan korumak, verimli bir üretim için öncelikli kosuldur. Bu çerçevede yeniden düzenlenen asgari ücreti, gerek çalisanlarimizin alim gücünün korunmasi, gerekse de firmalarimizin verimliligi açisindan oldukça önemli buluyoruz. Bununla birlikte vergi dilimlerinin asgari ücret artisina bagli olarak yeniden düzenlenmesi tüm çalisanlarimiz için kritik önem arz etmektedir. Bu konuda da gerekli adimlarin atilmasini bekliyoruz.” ifadelerini kullandi.

Meclis Baskani Ugur, üretimin sürdürülebilirligi, ticaret ve ihracatin artan bir ivmeyle devam etmesi için isletmelere sunulan desteklerin sürdürülmesi gerektigini de sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA