Arguvan Spor Kompleksi Insaati Devam Ediyor

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan ve AK Parti MKYK Üyesi Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci, beraberlerindeki heyetle birlikte Arguvan ilçesinde yapimi devam eden Spor Kompleksi insaatinda incelemelerde bulundu.

Arguvan Spor Kompleksi Insaati Devam Ediyor
Malatya Büyüksehir Belediyesi tarafindan Arguvan Ilçesinde yapimi devam eden spor kompleksi çalismalari hakkinda bilgi veren Malatya Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Latif Okyay, “Arguvan ilçesinde yapimi devam eden kapali spor salonu insaatindayiz. Kapali spor salonumuz yaklasik 2 bin metre kare alana sahip ve 500 civarinda seyirci kapasiteli olarak insa ediliyor. Burada her türlü sportif faaliyetin yapilabilecegi çok amaçli bir spor salonu niteliginde” seklinde konustu.

Malatya Büyüksehir Belediye Baskani Selahattin Gürkan, çalismalari devam eden spor kompleksi ile ilgili yaptigi konusmada, tesisin Arguvan’a hayirli olmasi temennisinde bulunarak, “Kapali spor salonu olarak yapmis oldugumuz yaklasik 500 kisilik ve içerisinde voleybol, hentbol, basketbol sahasi olan ve diger salon sporlarinin yapilacagi bir spor salonunun insaati yükseliyor. Insallah en kisa zamanda bunun resmi anlamda temel atma törenini de gerçeklestirecegiz. Arguvan’imiza daha önce de Malatya Büyüksehir Belediyesi olarak park yapmistik. Simdi de güzel bir kapali spor salonu yapiyoruz. Tabi yollarla ilgili, altyapi çalismalariyla ilgili, çevre düzenlemeleri ile ilgili Büyüksehir Belediyesi olarak kültürel anlamda, sosyal anlamda ve tarimsal anlamdaki çalismalarla ilgili Arguvan Belediyemizle birlikte paydas olarak güzel çalisma örnekleri veriyoruz. Insallah bu spor salonumuzun da en kisa zamanda bitirilmesi saglanir ve Arguvanli hemserilerimizin hizmetine açilir” dedi.

AK Parti MKYK Üyesi ve Malatya Milletvekili Bülent Tüfenkci ise, “Arguvan Malatya’nin önemli ilçelerinden birisi. Arguvan’in gelismesi, degismesi, dönüsmesi noktasinda Büyüksehir Belediyemiz ve hükümetimiz gerçekten büyük çaba sarf ediyor. Bu anlamda hem Arguvan Belediyesi ile ve hem Arguvan’a yapilacak yatirimlar noktasinda Arguvan’in gelismesi ve büyümesi istikametinde hareket ediliyor. Arguvan’imizda yapilan kapali spor salonu özellikle gençlere yönelik ve kültürel etkinliklerin kapali mekânlarda yapilmasi noktasinda önemli bir eksikligi de giderecek. Bu çalismalardan dolayi Malatya Büyüksehir Belediye Balkanimiza ve ekibine tesekkür ediyoruz. Daha önce de Büyüksehir Belediyemiz Arguvan’a güzel bir park yapti. Kirsal mahallelerin içme suyu noktasinda da Büyüksehir Belediyemiz ihtiyaçlari gidermisti. Büyüksehir Belediyesi’nin yaptigi bu çalismalardan dolayi tesekkür ediyorum. Arguvan ilçemiz için de hayirli ugurlu olsun diyorum” ifadelerine yer verdi.
Kaynak: İHA