2022 Yili Üçüncü Il Istihdam Toplantisi Yapildi

Adiyaman’da isgücünün istihdam edilebilirligini artirmaya yönelik olarak aktif isgücü programlarini uygulamak, gelistirmek, yayginlastirmak ve etkinligini artirmak amaciyla Il Istihdam ve Mesleki Egitim Kurulu 2022 yili üçüncü toplantisi Vali Mahmut Çuhadar Baskanliginda yapildi.

2022 Yili Üçüncü Il Istihdam Toplantisi Yapildi
Vali Mahmut Çuhadar Baskanliginda düzenlenen toplantiya, Belediye Baskani Süleyman Kilinç, Il Özel Idare Genel Sekreter Vekili Mustafa Kandemir, Il Milli Egitim Müdür Vekili Ali Firat, Sanayi ve Teknoloji Müdürü Haci Dastan, Ticaret Il Müdürü Ömer Uslu ve STK temsilcileri katildi.

Toplantida konusan Vali Mahmut Çuhadar, “Isgücünün istihdam edilebilirligini artirmaya yönelik isgücü yetistirme ve mesleki egitim programlari çerçevesinde 2022 yilinin ilk alti aylik döneminde 19 adet Istihdam garantili kurs açilmis, bu kurslara 299’u Erkek ve 171’i kadin olmak üzere 470 kisi katilmistir. Ayni dönemde 345 adet Isbasi Egitim Programi açilmis olup, bu programlardan bin 451’i erkek ve bin 126’si kadin olmak üzere toplam 2 bin 577 kisi katilarak mesleki egitim programlarindan faydalandirilmislardir. Ayrica 9 toplum yararina program açilmis bu programlara 153’ü kadin ve 76’si erkek olmak üzere toplam 229 kisi katilmistir. Bu programlar için katilimcilara yapilan ödeme tutari, 66 Milyon 372 Bin TL olup, issizlik sigortasi çerçevesinde yapilan 20 Milyon 841 Bin Türk lirasi ödeme ile birlikte issiz vatandaslarimiza toplam 87 Milyon 213 Bin Türk lirasi ödeme yapilmistir.

Yine ilimizde isgücü piyasasinin nitelikli eleman ihtiyacini karsilamaya yardimci olmak ve meslek liselerimizi daha fonksiyonel hale getirmek amaciyla, ilimiz merkez ve ilçelerindeki meslek liselerinde yeni meslek dallari açilmistir” diye konustu.

Kaynak: İHA