Moda Tasarimciligi Yeni Neslin Gözde Meslegi

Yeliz Yasa, moda tasarimciliginin gençler arasinda gözde bir meslek oldugunu söyledi. Bazi gençlerin popüler olmak amaciyla bu alana yöneldigini de belirten modaci, “Bu meslekte basarili olmak için uzun vadede çok çalismak sart” dedi.

Moda Tasarimciligi Yeni Neslin Gözde Meslegi
‘By Yasa’ markasinin sahibi modaci Yeliz Yasa, günümüzün en çok tercih edilen mesleklerinden birinin moda tasarimciligi oldugunu belirterek, “Gözlemledigim kadariyla son yillarda gençler arasinda moda tasarimciligina yönelik bir merak var. Bu isi gerçekten meslek haline getirmek isteyen, tasarimciligin hakkini veren çok basarili, fark olusturan, her seyden önce yenilikçi gençler görüyorum. Bu durum meslegimizin gelecegi adina umut verici tabii. Sektörümüzün gelecegine onlar yön verecek” seklinde konustu.

“Söhrete giden yol olarak görüyorlar”

Moda tasarimciligini ‘söhrete’ giden yolda bir basamak gibi gören gençlerin de oldugunu söyleyen Yeliz Yasa, “Kabul ediyorum, havali bir meslek. Ancak bazi gençler sirf popüler oldugu için bu alana yöneliyor. Modaciligi kullanarak söhret dünyasinin kapilarini aralayabileceklerini düsünüyorlar. Ancak isin asli, çok çalismadan bu sektörde var olabilmek ve dikkat çekebilmek mümkün degil. Zaten böyle oldugu için de sadece söhreti hedefleyenler kisa sürede eleniyor, bu isi gerçekten meslegi haline getirmek isteyenler yollarina devam ediyor” ifadelerine yer verdi.

“Egitim alin dünyayi takip edin”

Yeliz Yasa, moda tasarimciliginda basarili olmak isteyen gençlere önerilerde bulunarak, “Türkiye, dünyanin en önemli hazir giyim üreticilerinden. Moda endüstrisi gelisip büyürken nitelikli eleman ihtiyaci da artiyor. Dolayisiyla bu sektör gençler için büyük firsatlar barindiriyor. Ancak basarili ve kalici olmak çok kolay degil. Öncelikle her alanda oldugu gibi moda tasarimciliginda da basariya giden yolun ilk adimi egitimden geçiyor. Önce moda ve tasarim egitimi veren kurumlara basvurmali, bu alanlarda hazirlanan programlardan istifade etmeliler. Moda; degisime çok açik, dinamik bir sektör. Fark olusturabilmek için aktif olmak, gözlem yapmak ve sürekli arastirma yapmak gerekiyor. Modacinin ögrenme süreci bitmez, meslegini yaptigi sürece ögrenmeye devam eder. Dünyayi takip etmek de mühim. Kendilerini fark olusturma konusunda beslemeli, uzun vadede gerçekten çok çalismalilar” diye konustu.

Kaynak: İHA