Japonya'da Maymun Saldirisinda 8 Kisi Yaralandi

Japonya’nin Yamaguchi eyaletinde yasayan 8 kisi vahsi maymunlarin saldirisina ugrayarak yaralandi.

Japonya’nin batisindaki Yamaguchi eyaletinde geçtigimiz hafta sonu 8 bölge sakini, çevredeki ormanlik alanlardan sehir merkezine gelen maymunlarin saldirisina ugradi. Eyalet merkezi Yamaguchi yönetiminden yapilan açiklamada, Pazar sabahi bir apartman dairesine cami kirarak giren maymunun dairede yasayan 2 kadini bacagindan isirdigi açiklandi. Ilerleyen saatlerde ayni bölgedeki bir apartmanin dördüncü katinda bulunan daireye giren maymunun ise baska bir kadini elinden yaraladigi bildirildi.

Ayni saatlerde bölgede yürümekte olan bir baska kadina da arkasindan maymun saldirdigi kaydedilirken, bölgede ikamet eden 2 farkli kadin ve 2 erkek sahsi da maymunlarin isirdigi açiklandi. Son gelismelerle birlikte Temmuz ayinin basindan bu yana bölgeden bildirilen maymun saldirilarinin sayisi 38’e yükseldi. Saldirilarin ardindan bölge sakinlerine tetikte olma çagrisi yapan yetkililer, kent merkezindeki maymunlari yakalamak için harekete geçti.

Japonya’nin Yamaguchi eyaletinde gerçeklesen maymun saldirilari bu ay basinda kamuoyuna yansimis, aralarinda bir bebek ve çocuklarin da oldugu birçok bölge sakininin vahsi maymunlar tarafindan yaralandigi bildirilmisti. Halka pencerelerini açik birakmama çagrisi yapan yerel otoriteler, bölgeye önleyici tuzaklarin yerlestirildigini duyurmustu. Ayrica, halka maymun saldirisi riskine dikkat çeken brosürlerin dagitildigi belirtilmisti.
Kaynak: İHA