Akademisyenler, Eserlerini Dede Korkut Sölenleri Için Görücüye Çikardi

Bayburt Dede Korkut 26. Uluslararasi Kültür ve Sanat Sölenleri çerçevesinde Bayburt Belediyesinin organizasyonuyla Türkiye’nin dört bir yanindan akademisyenler ve sanatçilar eserlerini tarihi Tashan’da sergilemek için bir araya geldi.

Akademisyenler, Eserlerini Dede Korkut Sölenleri Için Görücüye Çikardi
Türkiye Dokuma Atlasi - Ihrama Dokunuslar ve Özgün Giyim Tasarimlari Sergisi - Çimen Bayburtlu “Ihramla Yolculuk ” Kisisel Sergi - Workshop - Sanal Sergi temali sergilerin açilisinin yapildigi etkinlikte sanatseverler sanata doydu.

Serginin açilis konusmasini yapan Belediye Baskani Hükmü Pekmezci Bayburt Belediyesi Tashan Sanat Galerisi’nin suana kadar ki en büyük organizasyonunu gerçeklestirdigi söyleyerek, “On bir üniversitenin katkilari ile hanimefendi ve beyefendilerin akademik manadaki çalismalarinin ihram üzerindeki uygulamalarini görecegiz. Yine bu sergide sanatçilarimizin ahsap çalismalari ile geleneksel asuh çalismalarina taniklik edecegiz. Buradan sergimize katki saglayan tüm akademisyenlerimize, sanatçilarimiza ve üniversitelerimize tesekkür ediyorum” ifadelerini kullandi.

Bayburt Valisi Cüneyt Epcim ise konusmasinda Ehramin Bayburt’un en önemli kültürel ögelerinden bir oldugunu belirterek, basta Belediye Baskani Hükmü Pekmezci olmak üzere sergide emegi geçenlere tesekkür etti.

Milletvekili Fetani Battal da konusmasinda serginin düzenlenmesinde emegi geçen herkese tesekkür etti.

Konusmalarin ardindan Bayburt Valisi Cüneyt Epcim, Milletvekili Fetani Battal, Belediye Baskani Hükmü Pekmezci ve sergiye katki sunan akademisyenler açilis kurdelesini hep beraber kestiler.

Açilis ardindan sergiyi ilgiyle gezen protokol üyeleri, sergilenen eserler hakkinda eser sahiplerinden bilgi aldilar.

Büyük bir ilgi ve katilimin oldugu etkinlikte eser sahipleri plaketle ödüllendirildi.

Sergiye katki sunan üniversiteler ile akademisyen ve sanatçilar ise söyle:

Ankara Haci Bayram Veli Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, Atatürk Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Selçuk Üniversitesi, Usak Üniversitesi, Mimar Sinan Üniversitesi, Süleyman Demirel Üniversitesi, Nigde Ömer Halis Demir Üniversitesi, Bayburt Üniversitesi.

Prof. Dr. Gültekin Akengin, Prof. Dr. Nese Çegindir, Prof. Dr. Saliha Agaç, Prof. Dr. Birsen Çileroglu, Prof. Dr. Esen Çoruh, Prof. Dr. Hürrem Sinem Sanli, Prof. Dr. Ayse Nuriye Isgören, Doç. Dr. Meyram Arga Sahinoglu, Doç. Dr. Çimen Bayburtlu, Doç. Dr. Kevser Gürcan, Doç. Dr. Sengül Erol, Dr. Meral Büyükyazici, Dr. Demet Özmez, Dr. Gülhan Acar Büyükpehlivan, Kültür Bakanligi Sanatçisi Bayburt Üniversitesi’nden Sevim Ataner, Alper Yazoglu ve Turan Basaga.
Kaynak: İHA