Kars'ta PERDIS Egitim Programi Düzenlendi

Kars’ta Içisleri Bakanligi Strateji Gelistirme Dairesi Baskanliginca 2022 yili Performans Degerlendirme Izleme Sistemi (PERDIS) egitim programi düzenlendi.

Kars'ta PERDIS Egitim Programi Düzenlendi
Egitim programina; Strateji Gelistirme Daire Baskani Dr. Muhammed Serkan Sahin, Performans Degerlendirme Grup Baskani Özgür Demirezer, Mühendis Cansu Yildiz, Planlama Uzmani Hakan Yildirim, Yazilimci Delik Evci, Bilisim Uzmani Metin Sevindik, Kars, Ardahan, Igdir ve Agri illerinin Valilik ve Kaymakamlik personeli ile Içisleri Bakanligi bünyesindeki; Emniyet, Jandarma, Nüfus ve Vatandaslik, GAMER, Göç Idaresi ve Sivil Toplumla Iliskiler personeli katildi.

Egitim programinda katilimcilar, bilgi ve deneyimleri paylasti. Katilimcilara slayt gösterisi esliginde bilgi verildi.

“PERDIS Projesinin konusu ve amaci”

Bakanlik birimlerinin ve bagli kuruluslarinin gerçeklestirdigi proje ve faaliyetlerin performans kriterlerinin belirlenmesi, izlenmesi ve analiz edilmesi için raporlama sistemi kurulmasidir.

Bakanligimiz vizyonu dogrultusunda stratejik amaç ve hedefler, projeler ve üst yönetimin karariyla gerçeklestirilen çalismalarin etkinligini ve verimliligini Bakanlik düzeyinde ölçmek, ortaya çikan sonucun(performans düzeyini raporlanmasini ve kaydedilen gelismelerin takip edilebilmesini saglamak amaçlanmaktadir.

“Projenin Çalismasi ve Yönetimi”

Merkez birimlerinde belirlenen yetkili personel tarafindan veri girisleri yapilmaktadir. Faaliyet ve projelerin tanimlanmasi, Performans göstergeleri ve hedef kriterlerinin belirlenmesi, Hedefler için onay mekanizmasi belirlenmesi, Hedeflerin birim bazli ve periyodik girilebilmesi, Faaliyet ve projelerin birimlere dagitilmasi,

Gerçeklesme rakamlarinin toplanmasi ve analiz için raporlanmasi ve Üst yöneticiler için etkilesimli sonuç raporlari ile verinin genelden özele analizinin sunulmasi gerçeklestirilmektedir.

“Projenin Sonucu”

Projenin yazilimi Agustos 2018’de tamamlandi. Bakanlik stratejik yönetim anlayisinin yerlesmesine katki saglanacak.

Sonuç odakli yönetim yaklasimi güçlenecek.

Farkli sistemlerde izlenen bir çok veri tek bir platformda daha az kamu kaynagi kullanilarak izlenebilecek, mükerrer bilgi sistemlerinin tek bir çati altinda entegre edilmesi saglanarak hem zaman hem de fiziki ve beseri kaynaklarin kullanimi etkinlestirilecek.

Yerelden merkeze veri akisi çok daha hizli ve güvenilir bir sekilde aktarilabilecek.

Strateji ve politika kararlarinin alinmasi bilimsel kriterlere ve objektif verilere dayali olarak desteklenebilecek.
Kaynak: İHA