Bursa'da T2 Tramvay Hatti Binali Yildirim'in Katilimiyla Açildi

Bursa’da Kent Meydani-Terminal arasindaki 9,5 kilometrelik T2 tramvay hatti AK Parti Grup Baskanvekili Binali Yildirim’in katilimiyla hizmete girdi. Yildirim, yeni tramvay hattinin bir hafta süreyle ücretsiz olacaginin müjdesini verdi. Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas da yeni hattin Bursa ulasimini rahatlatacagini söyledi.

Bursa'da T2 Tramvay Hatti Binali Yildirim'in Katilimiyla Açildi
Bursa Büyüksehir Belediyesi tarafindan insa edilen Kent Meydani - Terminal arasindaki 9 bin 445 metrelik 11 hattan olusan T2 tramvay hatti hizmete açildi. T1 hatti ile entegre çalisacak olan T2 hatti bir hafta Bursalilara ücretsiz olacak. Yeni hatla birlikte Bursa’daki 47 kilometre olan rayli sistem hatti 56,5 kilometreye çikmis oldu.

T2 Hatti’ndan günde 30 bin kisi faydalanacak.

Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas, "Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’i da agirlamayi çok arzu ediyorduk. Ama nasip böyleymis, Özellikle T2 tramvay hattiyla alakali sene basinda, ‘Mayis ayinda test sürüsünü yapacagiz. Haziran sonu gibi hizmete alacagiz’ demistik. Bugün ilk starti vermenin mutlulugunu yasiyoruz. Bursa’ya hayirli ugurlu olsun. Allah kazasiz belasiz sürüsler nasip etsin. Bursa ulasimini rahatlatacagini düsünüyoruz. Rayli sistemler devamli gelismektedir. T2 hattini tatbiki genisletmeyi düsünüyoruz. Ancak, önceligimiz Emek-Sehir Hastanesi hattini biran önce hizmete açmaktir" dedi.

AK Parti Grup Baskanvekili Binali Yildirim ise sunlari söyledi: "Cumhurbaskanimiz bugün Bursa’da olacakti. Baska gün sizlerle olacak. Bursa’ya beni gönderdi. Bursa’ya bugün ulasimda yeni imkanlar saglayacak, insanlarimizin hayatini kolaylastiracak bu gördügünüz rayli sistemi açiyoruz. Sehir merkezinden terminale kadar 11 istasyonla, dogrudan trafige takilmadan gidecegiz. Baslangiçta test ettik, konforlu ve emniyetli oldugunu gördük. Hayirli olsun”

Bursa’da rayli sistem 55 kilometreyi asti

“Rayli sistemin Bursa’da 55 kilometreyi geçtigini kaydeden Binali Yildirim, "evam edenlerle 65 kilometre olacak. 30 bin Bursaliya her gün hizmet edecek. Bu sayi günden güne artacak ve 50 bini bulacak. Bursa’da rayli sistemi kullan hemsehrilerimizin sayisi 350 bine ulasmis olacak. 350 bin sadece yollarda özel araç ve otobüsle gitmeye kalksan trafikle ilgili sorunlari olan sehrin içinden çikilmaz hale gelecegi asikar. Biz 20 yildir büyüksehirlerimiz basta olmak üzere rayli sistemleri hayata geçiriyoruz. 11 bin kilometrelik demir yollarini elden geçirdik. Alt yapisini gelistirdik ve 2 bin kilometreden fazla da yeni hat yaptik. Hizli trenle Türkiye’yi birçok Avrupa ülkesi ve Amerika’dan önce ülkemizi tanistirdik” diye konustu.

Bursa’nin dört bir yanina bölünmüs yollar yaparak, sehrin cazibesini arttirdiklarini dile getiren Yildirim, “Isimiz hizmettir. Biz bos islerle ugrasmayiz, laf ebeligi bize yakismaz. Vatandaslarin ihtiyaçlarini Türkiye’nin her yerinde karsiliyoruz” dedi.

“2023 çok önemli”

Pençe - Kilit Operasyonu’nda sehit olan Serkan Tasci’ya da rahmet dileyen Yildirim, “Vatan birlik ve beraberligi bölünmezligi asla tartisma konusu olmaz. Cumhur ittifaki olarak bundan böyle de emin adimlarla yola devam edecegiz. 2023’e gidiyoruz. 2023 çok önemlidir. 2 bakimdan önemli. Cumhuriyetimizin 100’üncü yilidir. Ikincisi de 2023 seçim yapacagiz. 100 yilin seçimini yapacagiz. Güven ve istikrarla yola devam demeye Bursa hazir mi? 2023’te yeni bir zafere Recep Tayyip Erdogan’i tekrar seçmeye var miyiz? Durmak yok yola devam” dedi.

“Bursa’ya ne yapsak yeri ve hakkidir”

Yildirim, sözlerini söyle sürdürdü: “Bursa’ya ne yapsak yeri ve hakkidir. T2 hattinin açilisini Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in hizmete almasi planlaniyordu. Ama yogun programlari sebebiyle Bursa’ya gelemedi. Ama en kisa zamanda baska açilis ve etkinliklerle Bursalilarla bir araya gelecek. Ben kendilerinin hayirli olsun dileklerini getirdim. Bütün vatandaslarimiza selami var. T2 hatti ve tramvay gayet konforlu güzel olmus. Bu rayli sistem araçlari tamamen yerli ve milli üretimdir. Bunlarda Bursa’da üretilmektedir. Bursa yerli ve milli ürünlerde bir merkez haline geldi. Büyük istihdamin merkezi konumunda olmasi bizleri mutlu ediyor. Bu proje Recep Altepe döneminde basladi.

Ancak Bursa Büyüksehir Belediye Baskani Alinur Aktas’in tamamlamasina nasip oldu. Yeni yeni proje ve eserlerle Bursa’ya hizmetlerimiz devam edecek”

En stratejik ürünlerin bir bir yerlilestigini hatirlatan Yildirim, Bursa’nin ihracatta da önemli bir yere sahip oldugunu belirtti.

Bursa’da övgü ile söz eden Yildirim, “Kültür Baskenti seçilen Bursa’da Dünya Göçebe Oyunlari’nin dördüncüsünü yapacagiz. Pandemi ve savas sonrasi dünyada yasanan enflasyonla ilgili de çalismalarimiz sürüyor. Asgari ücret ve 3600 düzenlemesi ile birçok kesim belirli haklara kavustu. Dünyanin içinde bulundugu bu firtinada en az etkilenen ülke olarak çikacagiz” ifadelerini kullandi.

Yildirim, son olarak T2 Hatti’nin 1 milyar liranin üstünde mal oldugunu ve Bursalilarin bir hafta boyunca bu hizmetten ücretiz faydalanacagi müjdesini verdi.
Kaynak: İHA