Bakan Soylu Açiklamasi ' Son FETÖ'cüyü Adalet Önüne Çikarana Kadar Da Mücadelemiz Bitmeyecektir'

FETÖ terör örgütünün tamamen yok edene dek mücadele edeceklerini vurgulayan Içisleri Bakani Süleyman Soylu, “Son FETÖ’cüyü adalet önüne çikarana kadar da mücadelemiz bitmeyecektir. Bugüne kadar 334 bin 378 gözalti yaptik. 101 bin tutuklama, 104 bin de adli kontrol karari verildi. Halen cezaevlerinde

Bakan Soylu Açiklamasi ' Son FETÖ'cüyü Adalet Önüne Çikarana Kadar Da Mücadelemiz Bitmeyecektir'
18 bin 892 tutuklu bulunmaktadir. 23 bin 927 kisi de firaridir” dedi.

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü çerçevesinde, Gölbasi Özel Harekat Baskanligi ile Havacilik Dairesi Baskanligi’nda düzenlenen anma törenine katildi.

Törende konusan Bakan Soylu, Cumhurbaskani Reecep Tayyip Erdogan’in liderliginde darbecilere geçit verilmediginin altini çizerek, “Bilge Kagan’dan tutun, Osman Gazi’ye, Çelebi Mehmet’ten tutun Abdulhamid Han’a, Çanakkale’de ve Kurtulus Savasi’nda bu millete liderlik eden, güzel cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal’e kadar, Allah’a çok sükür, bu aziz milletin bütün zor zamanlarinda, kendi evlatlarindan bir lider çikmis ve sorumluluk almistir. Tipki bunun gibi, 15 Temmuz gecesi de Cumhurbaskanimiz, tarihin kendisine verdigi görevi hakkiyla yerine getirmistir. Geri basmamistir, tereddüt göstermemistir ve bu milletin cesaretine, ferasetine ve gücüne liderlik etmistir. Allah ondan razi olsun, minnettariz ve mütesekkiriz” degerlendirmesinde bulundu.

“Bir sela okundu ve biz sokaga çiktik”

Darbecilere karsi milletçe hareket ettiklerini vurgulayan Bakan Soylu, “Hiçbiri tesadüf degildir. Ne tarihteki o büyük insanlarin, ve Cumhurbaskanimizin o kritik anlarda orada olmalari, ne de bizlerin bu masada bir arada olmamiz, tesadüf degildir. Hepsi bir Takdir-i Ilahi’nin neticesidir. 15 Temmuz gecesi hiç kimse bize çikip uzun uzun FETÖ’yü, olan bitenin bir darbe oldugunu, bunu kimin yaptigini falan anlatmadi. Bir sela okundu ve biz sokaga çiktik. Köprüde bir tank gördük ve biz sokaga çiktik. Meclisin tepesinde uçaklar uçtugunu gördük ve biz sokaga çiktik” seklinde konustu.

“Türkiye 15 Temmuz sonrasinda büyük bir yenilenme ve arinma dönemine girmistir”

Darbe girisimine demokrasiyle cevap verdiklerini söyleyen Bakan Soylu, “Önemli bir sinavdan geçtik. Elbette ki tarifsiz acilar, yerlerini dolduramayacagimiz kayiplar yasadik. Ama bilesiniz ki hiçbir sehidimizin ve gazimizin fedakarligi, dökülen hiçbir damla kan, heba olmamistir, bosa gitmemistir. Türkiye 15 Temmuz sonrasinda büyük bir yenilenme ve arinma dönemine girmistir. Bu devlet hiçbir noktada acziyet çekmemistir, vatandasina sundugu hiçbir hizmette bir eksiklik veya tikanma yasamamistir. ‘Uçak uçurmaya pilot bulamayacaksiniz’ diye bizi korkutmaya, yildirmaya, moralimizi bozmaya çalisan fitnecilere, IHA’larla, atak helikopterleriyle, yetistirdigimiz ve hain olmayan, kendi vatanini bombalamayan, vatanina milletine bagli evlatlarla cevap verdik.

Biz 15 Temmuz’a demokrasiyle cevap verdik” ifadelerine yer verdi.

“Bütün tezgahlara karsi topyekun bir mücadele ortaya koyduk”

Hiçbir oyuna kanmadiklarini dile getiren Bakan Soylu, “Biz 15 Temmuz’a saskinlikla degil, yeni güvenlik politikalarimizla cevap verdik. Bütün terör örgütlerini tek bir çati altinda görüp, mücadelemizi de buna göre yeniden planladik. Sadece silahli terörle degil, terörü besleyen tüm unsurlarla, demokrasi ve hukuku Truva Ati gibi kullanan bütün tezgahlara karsi topyekun bir mücadele ortaya koyduk” dedi.

“Cumhurbaskanimizin liderliginde, bu ülkede bedenlerimizi çignemeden bu devleti bir daha göremeyeceksiniz”

Hain darbecilere karsi mücadelenin hiçbir zaman aksamayacagini ifade eden Bakan Soylu, “FETÖ terör örgütü ile isbirligi yapanlar, o gecenin sabahini Amerika’dan aldiklari talimatlarla, Avrupa’dan bekleyisi içerisinde, ‘Türkiye’yi isgal edecegiz’ diye onlarin talimatlariyla ihanetçilere teslim etmeye çalisanlara buradan sesleniyorm; Cumhurbaskanimizin liderliginde, bu ülkede bedenlerimizi çignemeden bu devleti bir daha göremeyeceksiniz. Kimle bulusursa bulussunlar, kimle kucaklasirsa kucaklasssinlar, eger bu bedenlerimiz yukaridan asagiya sehitlerimizin kanlariyla kanlanmadiktan sonra bu devleti bir daha göremeyeceksiniz. 15 Temmuz’daki ihanetin, bu ülkenin yoluna koyabildigi bir tek engel yoktur, bilakis, o gece bu milletin kazandigi, sizin evlatlarinizin kazandigi zafer bize güç olmustur, kuvvet olmustur, yolumuza isik olmustur. Varsin birileri FETÖ’ye arka kapi açmaya çalissinlar; biz mücadelemize devam ediyoruz” ifadelerini kullandi.

“Ya vatansiz ölecekler, ya da Türk adaletinin karsisinda hesap verecekler”

Terör örgütü FETÖ’ye yönelik bugüne dek 300 binden fazla gözalti yapildigini aktaran Bakan Soylu, “Son FETÖ’cüyü adalet önüne çikarana kadar da mücadelemiz bitmeyecektir. Bugüne kadar 334 bin 378 gözalti yaptik. 101 bin tutuklama, 104 bin de adli kontrol karari verildi.

Halen cezaevlerinde 18 bin 892 tutuklu bulunmaktadir. 23 bin 927 kisi de firaridir. Istedikleri kadar firar etsinler, bu isin sonu bellidir, ya vatansiz ölecekler, ya da Türk adaletinin karsisinda hesap verecekler” seklinde konustu.

“15 Temmuz’da sehitlerimiz, gazilerimiz ve bu aziz millet, devletine güç vermistir”

Türk Devleti’nin, gücünün milletinden aldigini ifade eden Bakan Soylu, “15 Temmuz’da sehitlerimiz, gazilerimiz ve bu aziz millet, devletine güç vermistir. Bizlere güç vermistir. Allah tüm sehitlerimizden ve gazilerimizden, o gece meydanlara inen, meydanlara inemese de el açip bu millet için dua eden herkesten, Cenab-i hak gani gani razi olsun” diye konustu.

Sehitler dualarla anildi

Programda Bakan Soylu’nun yani sira Yardimcilari Ismail Çatakli ve Mehmet Ersoy, Sahil Güvenlik Komutani Tümamiral Ahmet Kendir, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktas ve Ankara Valisi Vasip Sahin katildi.

Bakan Soylu, darbe girisimi gecesi yerleske içerisinde ilk bombanin düstügü yer olan Havacilik Daire Baskanligindaki alani ziyaret etti. Özel Harekat Baskanliginda, darbe girisimi esnasinda sehit olanlarin fotograflarinin yer aldigi alana karanfil birakan Soylu, programa katilan sehit aileleri ve gazilerle bir süre sohbet etti ve fotograf çektirdi.

Bakan Soylu’nun konusmasi öncesi sehitler için Kur’an-i Kerim okundu ve dualar edildi. Ardindan kürsüye çikan Bakan Soylu ise hain saldiri sonucu hayatini kaybeden polislerinin isimlerini tek tek okuyarak yoklama aldi. Okunan her ismin ardindan kürsüde bulunan polisler ise "burada" diye bagirarak Bakan Soylu’ya cevap verdi.
Kaynak: İHA