Erzurum, 15 Temmuz'da Yine Tek Yürek Oldu

Erzurum’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla binlerce vatandas ellerinde Türk bayraklariyla demokrasi nöbetini tutmak için meydana akin etti.

Erzurum, 15 Temmuz'da Yine Tek Yürek Oldu


Erzurum’da 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayisiyla binlerce vatandas ellerinde Türk bayraklariyla demokrasi nöbetini tutuyor. 15 Temmuz 2016’daki hain darbe girisiminin 6’nci yil dönümünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri Erzurum’da Cumhuriyet Caddesi’nde devam ediyor. Vatandaslar ellerinde Türk bayraklari ile geldikleri alanda dev ekranlarda Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan’in halka seslenis mesajini izledi. Kur’an tilavetinin ardindan Erzurum Il Müftüsü Sahin Yildirim tarafindan dua edildi.

Erzurum Valisi Okay Memis, AK Parti Erzurum Milletvekilleri Selami Altinok, Recep Akdag, Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, AK Parti Il Baskani Mehmet Emin Öz, Yakutiye Belediye Baskani Dr. Mahmut Uçar, Aziziye Belediye Baskani Muhammed Cevdet Orhan, Palandöken Belediye Baskani Muhammet Sunar, MHP Il Baskani Naim Karatas, kurum müdürleri meydana inerek vatandaslarla birlikte demokrasi nöbeti tuttu. Türk milletinin çok büyük bir sinavdan geçtigini kaydeden Erzurum Valisi Okay Memis, “15 Temmuz gecesi yine Erzurum’dayiz, yine Cumhuriyet Caddesi’ndeyiz. Tipki 6 yil önce oldugu gibi dadas kardeslerimiz Cumhuriyet Caddesi’ni hinca hinç doldurdu. Türk milleti çok büyük bir sinavdan geçti. Hain FETÖ’cü yapilanma neticesinde Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin anayasal kimligine, demokrasisine, vatanin bölünmezligine yönelik bir hain darbe ile karsi karsiya kaldik. Birçok devletin, milletin üstesinden kolay kolay gelemeyecegi bir isti. Ancak bu millet Sayin Cumhurbaskanimizin liderligi sayesinde o gece kendisini tanklarin, toplarin, uçaklarin, helikopterlerin, zirhli araçlarin, önüne atti. Bizler kamu görevlileri olarak görevimiz bu ülkenin bölünmez bütünlügünü saglamak, asayisi, huzuru temin etmek. Sivil vatandaslarimizin böyle bir görevi yok ancak vatan, bayrak askiyla, hayatlarini kaybeden 252 sehidimiz var Allah’tan onlara rahmet diliyorum” seklinde konustu.



Nöbet alaninda açiklamalarda bulunan Büyüksehir Belediye Baskani Mehmet Sekmen, “15 Temmuz darbe girisiminin 6’nci yildönümündeyiz. Halkimizin cesareti, feraseti, imaniyla beraber sokaklara dökülerek hainlerin ele geçirdigi milletin mali olan silahlarla millete yönelmenin karsiligini, milletimiz tanklarin altina yatarak, tanklarin üstüne çikarak, uçaklara gögsünü gererek cesaret örnegi sergiledi ve sunu haykirdi, iman gücü kimdeyse mutlaka galip gelecek. Hainler ve isbirlikçileri böyle bir direnisin olacagini beklemiyorlardi. Aziz Türk milleti devletine, milletine, bayragina, ezanina, vatanina sahip çikti. Milletin sahip çikmadigi bir devlet ayakta duramaz. Tüm sehitlerimizin ruhlari sad oldun” diye konustu.



Konusmalarin ardindan nöbet, mehter takiminin gösterileriyle devam etti. Vatandaslarin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nde Erzurum’da tuttugu demokrasi nöbeti kent genelinde okunacak selayla son bulacak.
Kaynak: İHA