Vanli Ögretmen Boy Ve Kilo Ölçen Cihaz Üretti

Van’da yasayan Cumali Bozan isimli sinif ögretmeni, ürettigi boy ve kilo ölçümü yapan cihazi Türkiye’nin birçok iline gönderdi.

Vanli Ögretmen Boy Ve Kilo Ölçen Cihaz Üretti
Van’da görevli sinif ögretmeni, sirketlerinin kilo ve boy ölçen bir cihaza ihtiyaç duymasinin ardindan piyasa arastirmasi yapti. Yaptigi arastirma sonrasi cihazin dünyada sadece Çin’de üretildigini ve fiyatin da yüksek oldugunu gören sinif ögretmeni Cumali Bozan, cihazi kendisi üretmeye karar verdi. Teknoloji cihazlarina ilgi duyan sinif ögretmeni Bozan, yaptigi arastirma ve gelistirme çalismalari sonrasi cihazi yerli imkanlarla üretmeyi basardi. Bozan, yazilim ve donanimi kendisine ait olan cihazi, Türkiye’nin birçok bölgesine göndermeye basladi.



Vücut kitle indeksini hesaplayabiliyor

Cihaz, terazi platformuna çikilmasinin ardindan para haznesine atilan madeni parayla çalisiyor. Bu sirada boy ve kiloyu ölçen cihaz, kisinin vücut kitle indeksini de hesaplayarak fis halinde sunuyor. Cihaz bu özelligi sayesinde hastane kantinleri ve kafeler tarafindan yogun ragbet görmeye basladi.

Ragbetin artmasinin ardindan cihazin maliyeti de yüzde 75 oraninda düstü.

“Türkiye’nin farkli noktalarinda çalisiyor”

IHA muhabirine konusan sinif ögretmeni Cumali Bozan, cihaza ilk olarak aile sirketlerinde ihtiyaç duyduklarini belirtti.

Yaptiklari pazar arastirmasi sonucu cihazin sadece Çin’de üretildigini gördügünü ifade eden ögretmen Bozan, “Cihazi inceledim ve burada yapacagimi düsündüm. Cihazi bir yillik ar-ge çalismasi sonrasi ürettim. Ilk demo cihazimi Van’da bir kafede 5 ay boyunca çalistirdim ve çok iyi sonuçlar elde ettim. Daha sonra yaklasik 5 adet daha ürettim. Su an bu cihazlar Türkiye’nin farkli noktalarinda çalisiyor” dedi.



“Ragbet maliyeti düsürüyor”

Ürettigi cihazin devlet hastanesi kantinlerinde ve kafelerde yer aldigini dile getiren Bozan, “Cihaza ragbet çok iyi durumdadir. Ragbet çok olunca maliyeti de düsüyor. Ilk yaptigim cihazin maliyeti ar-ge çalismasiyla 15-20 bin lirayi asti ama su an bir cihazi 4 bin liraya mal ediyorum. Tabi seri bir üretim olursa maliyeti biraz daha düsecektir” diye konustu.

Kaynak: İHA