Sri Lanka'da Protestolar Sebebiyle Istifa Edecegini Açiklayan Devlet Baskani Ülkeyi Terk Ettigi Bildirildi

Sri Lanka’da protestolar sebebiyle istifa edecegini açiklayan Devlet Baskani Gotabaya Rajapaksa’nin askeri uçakla ülkeyi terk ettigi bildirildi.

Sri Lanka'da Protestolar Sebebiyle Istifa Edecegini Açiklayan Devlet Baskani Ülkeyi Terk Ettigi Bildirildi


Sri Lanka göçmenlik yetkililerinden verilen bilgiye göre Devlet Baskani Gotabaya Rajapaksa, bu sabahin erken saatlerinde ana uluslararasi havalimanindan kalkan Antonov-32 tipi bir askeri uçakla ülkesinden ayrildi. Yetkililerin ifadesine göre baskan, aralarinda esi ve bir korumasinin da oldugu toplam 4 yolcunun bindigi uçakla Maldivler’e kaçti.

Ülkesinde yasanan ekonomik kriz nedeniyle patlak veren protestolar sonucu Meclis Baskanina bugün istifa edecegini açiklayan Sri Lanka Devlet Baskani Gotabaya Rajapaksa’nin bugün tarihli bir istifa mektubunu geçtigimiz pazartesi gününden imzalayarak Meclis Baskanina iletilmek üzere gönderdigi bildiriliyor.

Sri Lanka yasalarina göre Devlet Baskani oldugu sürece dokunulmazligi bulunan Rajapaksa’nin tutuklanmamak için istifasindan önce ülkeyi terk etmeye çalistigi düsünülüyor. Protestocularin geçtigimiz günlerde baskanlik konutunu basmasi sonrasi kaçan 73 yasindaki Gotabaya Rajapaksa, ülkeyi terk etmek için birkaç girisimde bulunmustu. Rajapaksa, 11 Temmuz pazartesi günü Bandaranaike Uluslararasi Havalimanindan ticari bir uçusla Dubai’ye kaçmak istemis ancak havaalani VIP personelinin hizmet vermeyerek kendisini halka açik kontuara yönlendirmesi sonucu halkin tepkisinden korkarak vazgeçmisti. Bir güvenlik yetkilisinin açiklamasina göre askeri uçakla Hindistan’a gitmek isteyen Rajapaksa’nin inis izni islemlerinin uzamasi sebebiyle 12 Temmuz Sali günü deniz yoluyla kaçmayi denedigi ögrenildi.

(Saim Sevinç - IHA)
Kaynak: İHA