Istanbul'da Üniversite Ögrencisinin Süpheli Ölümü Açiklamasi Basina Poset Geçirilmis Halde Bulundu

Sariyer’de mimarlik okuyan üniversite ögrencisi 24 yasindaki genç, yasadigi evde basina poset geçirilmis halde ölü bulundu. Yaninda hastane tipi oksijen tüpü ve vücuduna uzanan hortumlarin da görüldügü olayla ilgili polis inceleme baslatti. Gencin cenazesinde ise ailesi feryat ederken, sevgilisi ise ifadesi alinmak üzere emniyete götürüldü.

Istanbul'da Üniversite Ögrencisinin Süpheli Ölümü Açiklamasi Basina Poset Geçirilmis Halde Bulundu
Olay, önceki hafta Cuma günü saat 23.00 siralarinda Sariyer Ayazaga’da meydana geldi. Edinilen bilgiye göre Beykent Üniversitesi Mimarlik bölümü 4. sinif ögrencisi olan 24 yasindaki Aziz Can Belice, kiz arkadasi Rana Gülümser K. ile olaydan bir gün önce yasadiklari rezidansa geldi. Çiftin burada geceyi geçirmesinin ardindan Rana Gülümser K., ertesi gün saat 16.00 siralarinda sinava girmek için evden ayrilarak üniversiteye gitti.

Eve dönünce korkunç manzarayla karsilasti

Yaklasik 1 saat sonra eve geri dönen Rana Gülümser K., Belice’ye Beyoglu Cihangir’e gidecegini ve kendisinin de yanina gelmesini istedigini söyledi.

Ardindan genç kiz Belice’nin yanindan ayrilarak yola koyuldu. Bir süre sonra Belice’nin gelmemesi üzerine Rana K., önce onu aradi ardindan da mesaj atti. Gencin yanit vermemesi üzerine merak ederek eve geri gelen genç kadin, zili çaldi ancak kapiyi açan olmadi.

Basina poset geçirilmis halde ölü bulundu

Genç kadin bunun üzerine polis ekiplerine ihbarda bulunarak ve site güvenligine bilgi verdi. Kisa sürede olay yerine gelen polis ekipleri, çilingir yardimiyla içeriye girdiginde korkunç bir manzarayla karsilasti. Salondaki koltukta yatar vaziyette duran genç, basina poset geçirilmis halde bulundu. Ayrica gencin hemen yani basinda ise hastane tipi oksijen tüpü ile vücuduna uzanan hortumlar oldugu görüldü.

Ihbar üzerine olay yerine gelen saglik ekipleri, gencin vücudunda yaptigi incelemeler sonucunda hayatini kaybettigini belirledi.

Sevgilisi ifadesi için emniyete götürüldü

Korkunç olayin ardindan polis ekipleri, ölen gencin kiz arkadasi Rana K.’yi ifadesini almak üzere emniyete götürdü. Genç kadin emniyetteki ifadesinde, Aziz Can Belice’nin yaklasik 2 hafta önce intihar edebilecegini söyledigi, kendisini ciddiye almayarak geçistirdigini ve oksijen tüpünü gördügünü ancak Belice’ye ne oldugunu sordugunda bir sey söylemedigini belirttigini ifade etti.



Cenazesinde ailesi feryat etti

Öte yandan olay yeri inceleme ekipleri ve Cumhuriyet savcisinin incelemelerinin ardindan gencin cenazesi kesin ölüm nedeninin belirlenmesi için Adli Tip Kurumu morguna kaldirildi. Evde yapilan incelemelerde masanin üstünde ise “kedimi besleyin, iyi bakin üsümesin” yazili bir not bulundu. Burada otopsisi tamamlanan genç, ailesinin yasadigi İçel’in Yenisehir ilçesindeki cemevinde kilinan cenaze namazinin ardindan topraga verildi.

Gencin cenazesinde ailesi ve yakinlari feryat etti.

Polis olayla ilgili genis çapli inceleme baslatti.
Kaynak: İHA