Bozcaada Yine 'En Büyülü Adalar' Arasinda

Kuzey Ege’nin tatil cenneti olarak bilinen Çanakkale’nin Bozcaada ilçesi, Ingiltere gazetesi The Guardian’da ‘Avrupa’nin en büyülü-göz alici 10 adasi’ arasinda ikinci sirada tavsiye edildi.

Bozcaada Yine 'En Büyülü Adalar' Arasinda
The Guardian listede tavsiye ettigi 10 adanin, bozulmamis, huzurlu, tenha sahilleri ile öne çiktigini belirtti.

ikinci sirada yer alan Bozcaada için, Türk ve Rum mirasi açisindan zengin bir ada oldugunun alti çizilirken, adanin yaz sezonunda daha çok Istanbullular tarafindan tercih edildigi ifade ediliyor.

Bozcaada’nin Truva savasindaki yerine de atif yapilan haberde, halen bir yanda cami ve bir yanda Ortodoks kilisesinin bir arada uyum içerisinde yasadigini belirtiyor. Bozcaada’nin ayni zamanda bir liman kenti oldugunun alti çizilen haberde, taverna seklindeki meyhaneler ve adanin üzüm adasi olduguna da dikkat çekiliyor.

Daha önce de sik sik dis basinda hem dünyanin hem de Avrupa’nin en iyi adalari arasinda gösterilen Bozcaada, son yillarda ise New York Times, Business Insider, New York Times Magazin ve Amerikan Forbes Dergisi tarafindan da tavsiye edilmisti.

Konuyla ilgili açiklamalarda bulunan Bozcaada Belediye Baskani Hakan Can Yilmaz, “Bozcaada’nin dis basinda bu sekilde yer almasi tabii hepimiz için onur verici. Ben kendi üzerime de sorumlulugu alarak, Bozcaadalilar olarak, adanin esnafi, yerel yöneticileri olarak Bozcaada’nin disaridan görülen marka degerini gerçekten yakalamamiz gerekiyor. Ne demek istedigimi aslinda anliyorsunuz. Bozcaada gerçekten sorunlari da olan bir yer ancak marka degeri her zaman çok yüksek olan bir yer. Amacimiz hem yönetim olarak hem de içinde yasadigimiz esnafimiz olarak bu marka degerini gerçekten yakalamamiz gerekiyor” dedi.

Kaynak: İHA