Kumsala Vuran Yunus Için Çok Ugrastilar Ama Dalga Yüzünden Basarili Olamadilar

Trabzon’da canli bir sekilde kumsala vuran Yunus baligini gören vatandaslar kurtarmak için seferber olmalarina ragmen dalgalar yüzünden basarili olamadilar.

Kumsala Vuran Yunus Için Çok Ugrastilar Ama Dalga Yüzünden Basarili Olamadilar
Trabzon’un Ayasofya Mahallesi sahilinde kumsalda canli bir sekilde duran Yunus baligini gören vatandaslar hemen harekete geçerek denize dogru çekmeye çalisti. Denizin dalgali olmasi nedeniyle Yunus, bir müddet sonra tekrar kumsala vururken daha sonra öldü.

Balik tutmak için sahile inen Sercan Makal, kumsalda gördügü Yunus’un can çekistigini belirterek, “Istanbul’dan bayram tatili için Trabzon’a gelmistim. Balik tutmak için sahile indim. Buraya geldigimde kumsalda Yunus’u gördüm yarali vaziyette can çekisiyordu. Hemen denize girerek açiga dogru çekmeye çalistim ancak dalgalar çok sert oldugundan tekrar kumsala geri geldi. Üzerim islanmasina ragmen çok çaba sarf ettim ama olmadi kurtaramadik. Zaten agiz kisminda yaralar vardi. Iki tane daha gördük, onlar kendini kurtardi ancak bunu kurtaramadik. Denize atiyorum tekrar geri geliyor çünkü dalgalar çok sert oldugundan ben attikça geri geliyordu daha sonra kendini birakti” dedi.

Kaynak: İHA