Kahramanmaras'ta Ortak Kullanim Alanlari Ilaçlandi

Kahramanmaras’ta hayvan satis noktalari ve kesim yerleri basta olmak üzere çöp konteynerleri ve hayvansal atiklarin bulundugu alanlarda ilaçlama çalismalari basladi.

Kahramanmaras'ta Ortak Kullanim Alanlari Ilaçlandi
Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi koordinesindeki ekipler, hayvan satis noktalari ve kesim yerleri basta olmak üzere çöp konteynerleri ve hayvansal atiklarin bulundugu alanlarda karasinek ve pire gibi zararlilara karsi ilaçlama çalismalari gerçeklestiriyor. Ayrica ekipler, sehir genelinde muhtelif yerlerde karasinek ve sivrisineklere karsi ilaçlama çalismalarini araliksiz sürdürüyor. Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi’ndan yapilan açiklamada, “Vatandaslarimiz, ilaçlama ile ilgili taleplerini 0344 241 12 41 numarali telefonu arayarak bizlere ulastirabilirler” ifadelerine yer verildi.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanligi’ndan çalismalara iliskin yapilan açiklamada, “Hayvansal atiklardan dolayi artis göstermesi muhtemel karasinek popülasyonlarini kontrol altina almak ve vatandaslarimizin sagligini tehdit edecek unsurlarin ortadan kaldirilmasi için ilaçlama çalismalarimiz araliksiz devam ediyor. Halk sagligini korumak için biyosidal ürün ve diger teknik yöntemlerle 54 araç ve 110 personel ile zararlilara karsi mücadele ediyoruz. Çevreye rastgele atilan atiklar dolayisiyla vatandaslarimizin sagligini tehdit edebilecek her türlü olumsuzlugun önüne geçebilmek için ekiplerimiz bayram boyunca da sahada olacak” ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA