Binlerce Vatandas Menzelet Mesire Alani'na Akin Etti

Kahramanmaras’ta Kurban Bayraminin son gününde Menzelet Mesire Alani, piknik yapmak isteyen binlerce vatandasi misafir etti. Yesil ve mavinin bulustugu nokta, sicak yaz günlerinde serin havasiyla dikkat çekiyor.

Binlerce Vatandas Menzelet Mesire Alani'na Akin Etti
Tarihi ve dogal güzellikleri ile Akdeniz bölgesinin önemli turizm merkezlerinden biri olan Kahramanmaras, devasa büyüklükteki piknik alanlariyla da dikkat çekiyor. Kahramanmaras Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilip, vatandaslarin hizmetine sunulan Menzelet Mesire Alani, Menzelet Baraji etrafinda yer aliyor.

50 bin metrekare alana sahip mesire alaninin içerisinde yesil alanlar, kamelyalar, barbeküler, piknik masalari, çesmeler, çocuk oyun alanlari, büfe ve restoran hizmetleri sunuluyor. Alan içerisinde tuvalet ve mescitte bulunurken, Kurban Bayrami’ni firsat bilen piknikçilerin ilgisini çekti. Özellikle bayramin 3. ve 4’üncü gününde yaklasik 5 bin kisiyi agirlayan mesire alani hinca hinç doldu.

Kentin gürültüsünden kaçip piknik yapmak isteyen kimi vatandas sabahin erken saatlerinde alana geldi. Kimi vatandas ise alanda yer bulmakta güçlük çekti. Mesire alaninda, yogun araç ve insan kalabaligi dron ile görüntülendi.

Kurban Bayrami nedeniyle piknik yapmak için mesire alanina geldiklerini söyleyen Resit Sen, “Biz Kahramanmaras’imizi ve ülkemizi seviyoruz kurban kesenlere Allah kabul etsin. Kesmeyenleri de misafir olarak bekliyoruz” dedi.

Menzelet Mesire Alaninda büfe restoran isleten 20 yasindaki genç girisimci Yilmaz Gürbak ise, “Burasi sabah saat 7’de açilip gece saat 11’de kapaniyor. Içerisinde çardaklar, oyun parklari, büfe ve restoran bulunuyor. Serin havasi ve baraj kenarinda olmasi insanlarin dikkatini çekiyor. Biz burada insanlara çesitli hizmetlerde bulunuyoruz. Özellikle buraya piknige gelen aileler var ve bunlarin sadece etini alpi gelmesi yeterli. Suanda burada 5 bine yakin insan mevcut aile ortami var ve insanlar rahat bir sekilde piknik yapabiliyor” dedi.

Bir baska vatandas ise “Güzel bir mesire alani herkesin bayramini kutlariz” dedi.

Mesire alaninin hemen yanindaki Menzelet Barajinda ise büyüksehir belediyesine ait tekne turlari gerçeklesiyor.
Kaynak: İHA