AB, 13,8 Milyar Euroluk Rus Varligini Dondurdu

Avrupa Birligi (AB) Komisyonu Adalet Komiseri Didier Reynders, AB üyesi ülkelerin Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilarinin baslamasindan bu yana toplam 13.8 milyar euroluk Rus varligini dondurdugunu ifade etti.

AB, 13,8 Milyar Euroluk Rus Varligini Dondurdu
Avrupa Birligi (AB) üyesi ülkeler Rusya’ya yönelik yaptirimlari sürerken, Avrupa Birligi (AB) Komisyonu Adalet Komiseri Didier Reynders, Çekya’nin baskenti Prag’da AB üyesi ülkelerin adalet bakanlarinin gayriresmi toplantisinda Rusya’ya yönelik yaptirimlar hakkinda gazetecilere demeç verdi.

AB üyesi ülkelerin Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilarinin baslamasindan bu yana toplam 13.8 milyar euroluk Rus varligini dondurdugunu ifade eden Reynders, "Su an için oligarklardan ve diger kuruluslardan gelen 13,8 milyar euro degerindeki fonlari dondurduk, bu oldukça büyük" dedi.

Bu varlik dondurmalarinin çogunu ise 27 AB üyesi ülkesinden 5’inin yaptigini ifade eden Reynerds, "Ancak çok büyük bir kismi, 12 milyardan fazlasi 5 üye ülkeden geliyor” dedi.



AB, 98 kurulus ve yaklasik bin 160 kisiyi yaptirim listesine aldi

Diger AB üyesi ülkelere Rus varliklarina yönelik adim atmasi çagrisinda bulunan Reynders, su anda 98 kurulus ve aralarinda Rusya Devlet Baskani Vladimir Putin’in de bulundugu yaklasik bin 160 kisinin yaptirim listesine oldugunu ifade etti.

Dondurulan varlik miktarinin, banka hesaplarinda tutulan nakit paranin yani sira el konulan yatlar ve gayrimenkullerin tahmini degerlerinin birlesimi oldugu ifade edildi. Söz konusu dondurulan varliklara, AB Komisyonun, geçtigimiz mayis ayinda dondurdugu Rusya Merkez Bankasi’na ait 24 milyar euroluk varligi içermiyor.
Kaynak: İHA