7 Ailenin Karistigi Hayvan Otlatma Kavgasinda 20 Kisi Gözaltina Alindi

Batman’in Besiri ilçesinde hayvanlarin bahçeye girmesiyle çocuklarin baslattigi kavgaya aralarindan husumet bulunan 7 aile de karisinca ortalik savas alanina döndü. Kavgada 4’ü agir 64 kisi yaralanirken, 20 kisi gözaltina alindi.

7 Ailenin Karistigi Hayvan Otlatma Kavgasinda 20 Kisi Gözaltina Alindi
Edinilen bilgilere göre, Besiri ilçesine bagli Yontukyazi köyünde dün aksam saatlerinde bir aileye ait koyun sürüsünün husumetli oldugu ailenin findik bahçesine girmesiyle önce çocuklarin arasinda baslayan ve ardindan husumetli olan ailelerin bireyleri arasinda çikan tartisma, kisa sürede büyüyerek tas, sopa, biçak ve silahlarin kullanildigi kavgaya dönüstü. Kavgada 7 aileden 64 kisi yaralandi. Ihbarla köye çok sayida saglik ve jandarma ekibi sevk edildi. Jandarmanin müdahalesiyle kavga sonlandirildi. Jandarma köyde genis güvenlik önlemi alirken, yaralilar ilk müdahalenin ardindan kentteki hastanelere sevk edildi.

Yaralanan bazilarinin tedavilerinin ardindan taburcu edildigi ögrenilirken durumu agir olan 4 kisinin ise tedavileri devam ediyor. Kavgaya karistigi belirlenen 20 kisinin ifadeleri alinmak üzere karakola götürüldü ögrenildi.
Kaynak: İHA