Eserleri Begeni Toplayan Yazar Av. Kadir Yatagan Okuyuculariyla Bulustu

Kaleme aldigi eserleri genis kitlelere ulasan Denizlili Akademisyen Avukat Yazar Kadir Yatagan, Merkezefendi ve Acipayam ilçelerinde düzenlenen kitap fuarlarinda okuyuculariyla bulustu.

Eserleri Begeni Toplayan Yazar Av. Kadir Yatagan Okuyuculariyla Bulustu


Denizli’de düzenlenen Merkezefendi 2. Kitap Günleri’nde 40’i Denizlili olmak üzere 120 yazar,

Acipayam 1. Kitap Günleri’nde ise 45 yazar, 20 yayinevi ve binlerce eser, kitapseverlerle bulustu. Okuyucu ile kitaplari bir araya getiren bu etkinliklerin en önemli misafirlerinden birisi de Denizlili Akademisyen Avukat Yazar Kadir Yatagan oldu. Yazar Kadir Yatagan, bu güne kadar kaleme aldigi “Sevda Iklimi” ve “Düsbaz” adli siir kitaplari ile deneme, siir ve öykü türlerinin bir kitapta toplandigi üçleme tarzindaki “Gün Batimi Yalnizliklar” adli eserini okuyuculariyla bulusturdu.

Eserleri genis kitlelerce takip edilen Yazar Kadir Yatagan, eserlerini her iki kitap fuarini da ziyaret eden okuyuculari için imzaladi. Yatagan’in gerçeklestirdigi "Acipayam Agzi Dil Özellikleri" konulu söylesisi de büyük begeni topladi. Kadir Yatagan’in imza günü düzenledigi stantlari AK Parti Denizli Milletvekili Sahin Tin, Merkezefendi Belediye Baskani Seniz Dogan, Acipayam Belediye Baskani Hulusi Sevkan, ADD Sube Baskani Ömer Alev ve 5 ciltlik Türkçe Sözlük ve Osmanlica – Türkçe Sözlük müellifi Yasar Çagbayir’in da aralarinda bulundugu yüzlerce kitap dostu ziyaret etti.

1985 yilindan itibaren siir, öykü ve deneme yazilari yazdigini söyleyen Yazar Kadir Yatagan, “Bu güne kadar kaleme aldigim 4 eserim bulunuyor. Bunlar ‘Sevda Iklimi’ ve ‘Düsbaz’ adli siir kitaplari; deneme, siir ve öykü türlerinin bir kitapta toplandigi özgün üçleme tarzi ‘Gün Batimi Yalnizliklar’ ile Denizli Büyüksehir Belediyesi için hazirladigimiz ‘Bir Ahi Zaman’ adli tiyatro türündeki eserlerdir. Eserlerim bugüne kadar ulusal ve yerel yayin organlariyla sanat agirlikli dergilerde yayimlandi. Sanat ve kültüre genis bir yelpazede katkilar sunmanin gayreti içerisindeyim. Öykü, roman, tiyatro, senaryo ve deneme türündeki eserlerimin yani sira folklor derlemeleri, agiz arastirmasi ve dil incelemesi türlerindeki çalismalarimi da yakin zamanda basili eserlere dönüstürerek, sanat ve bilim dünyasina kazandirmayi hedefliyorum. Acipayam’da ilk kez, Merkezefendi’de ise 2’nci kez düzenlenen kitap fuarlarinin mimari olan belediye baskanlarimiz Seniz Dogan ile Hulusi Sevkan’a ve ayrica imza günlerinde beni yalniz birakmayan degerli okuyucularima tesekkür ederim. Okuyucu, yazar ve kitap bulusmasini saglayan bu tür etkinliklerin sürdürülmesini temenni ederim” dedi.

Kaynak: İHA