Meksika'da Maymun Çiçegi Hastasi ABD'li Hastaneden Kaçti

Meksikali yetkililer, maymun çiçegi teshisi konulan ABD vatandasi hastanin hastaneden kaçtigini açikladi.

Meksika’nin Jalisco eyaleti Puerta Vallarta sehrinde ABD vatandasi 48 yasindaki bir erkegin, 30 Mayis’ta öksürük, titreme, kas agrisi ve vücutta deri döküntüleri belirtileriyle hastaneye basvurdugu ve maymun çiçegi virüsünden süphelenilerek tedavi altina alindigi bildirildi.

Hastanede izole edilen ve kesin tani için teste tabi tutulan hastanin, saglik yetkililerinin gözetim altinda kalmasi konusundaki tüm uyarilarina ragmen 4 Haziran’da hastaneden kaçtigi bildirildi.

Jalisco Eyaleti Saglik Bakanligi tarafindan yapilan açiklamada, hastanin yapilan testler sonucunda maymun çiçegi virüsü tasidiginin ortaya çiktigi belirtilerek, tatil için geldigi Puerta Vallarta sehrinde kendisi ile temas kurmus kisilerin dikkatli olmalarini ve belirti göstermeleri halinde saglik kontrolüne gitmeleri çagrisinda bulundu.

Hastanin ABD’ye döndügü düsünülüyor

ABD’li hastanin 6 Haziran’da ülkesine dönmek için bileti bulundugu ve hastaneden kaçtiktan sonra evine gittigi tahmin ediliyor.

Meksika’daki vaka sayisi 2’ye yükseldi

ABD’li hasta ile Meksika’da bugüne kadar görülen maymun çiçegi vaka sayisi 2’ye yükseldi. Ülkedeki ilk vaka 28 Mayis günü baskent Mexico City’de tespit edilmisti.

Dünyada 29 ülkede binden fazla vaka

Dünya Saglik Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Tedros Adhanom Ghebreyesus yaptigi açiklamada, maymun çiçegi virüsünün, endemik oldugu Afrika ülkeleri disinda simdiye kadar 29 ülkede görüldügünü ve bu ülkelerdeki vaka sayisinin binden fazla oldugunu bildirdi.
Kaynak: İHA