Van Büyüksehir'in Alacagi 90 Mevsimlik Isçinin Kurasi Çekildi

Van Büyüksehir Belediyesi, bünyesinde istihdam etmek üzere alacagi 90 mevsimlik isçinin kurasi noter huzurunda çekildi.

Van Büyüksehir'in Alacagi 90 Mevsimlik Isçinin Kurasi Çekildi
Belediyenin Youtube, Twitter, Facebook ve Instagram hesaplarindan canli olarak yayinlanan kura çekimi Van 1. Noteri Muhammed Kabukçu tarafindan yapildi. Personel alimlarini seffaflik ve liyakat esaslarina göre yapan Van Büyüksehir Belediyesi, istiraki sirketlerinden BELVAN Ulasim Sanayi ve Ticaret Limited Sirketi bünyesinde 5 ay 29 gün çalistirilacak olan 90 isçinin kurasi canli yayinda çekildi. Kurayi basvurusu kabul edilen 3 aday ise salondan izledi. Basvurusu kabul edilen toplam 1231 kisi arasinda 82 adet erkek ve 8 adet kadin asil ve 82 adet erkek ve 8 adet kadin yedek aday belirlendi. Kura çekiminde konusan Van Büyüksehir Belediyesi Genel Sekreter Yardimcisi Doç. Dr. Ali Özvan, kuralarin tamamen seffaf bir sekilde ve liyakat esasina göre yapildigini söyledi.

Kuranin Van Büyüksehir Belediyesinin sosyal medya hesaplarindan canli olarak yayinlandigini ifade eden Ali Özvan, “Van Büyüksehir Belediyemizin istiraki sirketlerinden BELVAN Ulasim Sanayi ve Ticaret Limited Sirketi bünyesinde 5 ay 29 gün süreyle istihdam edilmek üzere alinacak olan 90 mevsimlik isçimiz için kura çekimi gerçeklestiriyoruz. Valimiz Dr. Ozan Balci’nin talimatlariyla kuralarimiz belediyemizin sosyal medya hesaplarindan canli olarak yayinlaniyor. 2021 yilindan bu yana kentte istihdama ciddi katki sagliyoruz. Su ana kadar 6 dönemde gerek kalici gerekse mevsimlik isçi alimina gittik. Bugün de 90 adet isçi alimi kurasini gerçeklestiriyoruz. Bu isçilerimiz, cami bakim ve temizligi, park, bahçeler, mezarliklar, yollar ve kaldirimlarim temizligi ile sahipsiz hayvanlarin bakimi ve temizligi gibi islerde çalistirilmak üzere 5 ay 29 gün süreyle çalistirilacak. Istihdam edilecek 90 personelimizin 82 adedi erkek ve 8 adet kadinlardan olusuyor. Kurada 82 erkek temizlik isçisi asil ve 82 yedek olacak. Ayrica 8 adet kadin temizlik personeli asil ve 8 adet yedek olacak sekilde kuralar çekilecek. Kuranin ilimiz, kurumumuz ve ismi çikacak personelimiz için hayirli olmasini diliyorum” dedi.

Toplamda bin 800 adet basvuru yapildigini ve bin 231 adet basvurunun sartlari tasidiginin tespit ederek kurada dahil edildigini ifade eden Özvan, 569 adet basvurunun ise kriterleri tasimadigi gerekçesiyle reddedildigini aktardi.

Yaklasik 2 saat süren kura sonucunda isimleri çikan adaylar, ayrica Van Büyüksehir Belediyesi Resmi internet sitesinin duyurular kisminda da yayinlanacak.
Kaynak: İHA