Turizm Bölgelerinde Müzik Yayin Saatinin Gece 3'E Uzatilmasi Talep Edildi

Manavgat Ticaret ve Sanayi Odasi (MATSO) Yönetim Kurulu Baskani Seydi Tahsin Güngör, pandemi döneminde gece 00.00’a kadar olan müzik yayin saatinin 10 Mayis’ta gece saat 01.00’e çekildigini belirterek, milyonlarca turistin geldigi turizm bölgelerinde müzik yayin saatlerinin gece saat 03.00’e kadar uzatilmasi gerektigini söyledi.

Turizm Bölgelerinde Müzik Yayin Saatinin Gece 3'E Uzatilmasi Talep Edildi
MATSO Yönetim Kurulu Baskani Seydi Tahsin Güngör, Içisleri Bakanligi, Kültür ve Turizm Bakanligi ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birligine (TOBB) müzik yayinlarinin gece saat 03.00’e kadar uzatilmasi konusunda resmi yazi ile talepte bulunduklarini söyledi.

Turizmin en önemli is kollarindan birisi olan eglence sektörünün pandemi döneminde en fazla etkilenen is kolu olduguna vurgu yapan Baskan Güngör, bu nedenle müzikli programi yapan is yerlerinin müzik yayin saatlerinin saat 01.00’den saat 03.00’e uzatilmasi gerektigini kaydetti.



“Turizm sektörünün en önemli bilesenlerinden birisi eglence sektörü”

Manavgat-Side turizm destinasyonunun Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden birisi oldugunu söyleyen Güngör, bölge ekonomisinin basat sektörünün turizm oldugunu kaydetti.

Güngör, "Turizm sektörünün en önemli bilesenlerinden birisi de eglence sektörüdür. Turizm bölgelerinde deniz-kum-günes turizmi yaninda eglence turizmi satis ve pazarlama için önemli unsurlarin basinda gelmektedir” dedi.

2021 yili pandemi dönemindeki kisitlamalara ragmen Antalya’yi 9 milyonu askin turistin ziyaret ettigini ifade eden Baskan Güngör, bunun 3,5 milyonunun Manavgat-Side turizm destinasyonunda konakladigini söyledi.

2022 yili turizm sezonu için yapilan rezervasyonlara bakildiginda bir önceki sezona göre çok daha fazla turist beklendigine vurgu yapan Güngör, “Manavgat Side turizm destinasyonunda turistler için eglence hayati önemli yer teskil etmektedir. Bunun yani sira Alanya ve Belek basta olmak üzere diger turizm bölgelerine gelen yerli ve yabanci ziyaretçiler eglence amaçli olarak günübirlik Side Antik Kentine gelmektedir” diye belirtti.



“Müzik yayin saatinin uzatilmasi konusunda yogun talep aldik”

Baskan Güngör, “Turizmin en önemli is kollarindan birisi olan eglence sektörü yasadigimiz pandemi kosullarindan en fazla etkilenen is kolu olmustur. Özellikle üyelerimizden müzikli program yapan is yerlerinin müzik yayin saatlerinin alinmasi ile ilgili üyelerimizden aldigimiz talepler dogrultusunda Içisleri Bakanligi, Kültür ve Turizm Bakanligi ve TOBB’a yazili olarak ilettik ”diye konustu.

Kaynak: İHA