Sinop'ta Istifa Eden Eski CHP Yönetiminden Ortak Bildiri

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Sinop il yönetiminden istifa eden partililer ortak basin açiklamasiyla istifa nedenlerini duyurdu. Bildiride istifalarin, ’temsilde eksiklik ve yönetim içi iletisim kopukluklari’ gibi sorunlardan kaynaklandigi vurgulandi.

CHP Sinop il yönetimin yarisindan fazla kisinin istifa vermesiyle yönetim düstü, Genel Merkez tarafindan geçici yönetime eski il baskani Kadir Yavuz atandi. Konuyu sosyal medya hesabindan açikliga kavusturan eski il baskani Av. Inan Savas Yüksel’in açiklamasinin ardindan istifa eden basta il baskan yardimcilari olmak üzere tüm istifa edenler ortak bildiri yayinlayarak istifa nedenlerini açikladi.

Yapilan ortak basin bildirisinde su ifadelere yer verildi:

“Cumhuriyet Halk Partisi, Sinop eski Il Yönetim Kurulu üyeleri olarak, konuya açiklik getirmek isteriz. Görevde oldugumuz süre zarfinda, partimizi il genelinde en iyi sekilde temsil etmeye çalistik. Gerek örgüt içi faaliyetler, gerek saha çalismalarinda partiyi daha iyi bir noktaya tasimak için elimizden geleni yaptik. Il yönetim kurulu üyeligi görevlerimizi yürüttügümüz son dönemde, yönetimsel bir takim zafiyetler, düzenli ve programli toplanti ve çalismalarin yürütülememesi, temsilde eksiklik ve yönetim içi iletisim kopukluklari, demokratik müzakere zemininin yerini tek seslilige birakmasi gibi sorunlar yüzünden çalismakta güçlük çektik. Partimizi genel seçimlere giderken, halkla iç içe, daha çaliskan ve dinamik, motivasyonu yüksek, tek amaci Cumhuriyet Halk Partisi’ni Sinop’ta iktidar yapmak olan yeni bir yönetime kavusturmak amaciyla il yönetim kurulu üyeligi görevlerimizden istifa etmis bulunmaktayiz. Tüm üyelerimize ve kamuoyuna saygiyla duyururuz. Makamlar gelip geçicidir, asil olan Cumhuriyet Halk Partisi’dir.”
Kaynak: İHA