Altinin Gram Fiyatinin Bin TL'nin Altina Gerilemesi Kuyumculari Hareketlendi

Son günlerde dolardaki düsüsle birlikte altinin gram fiyatinin bin 50 liralardan 970 liralara gevsemesi sonrasi altin yatirimcilari ve dügün hazirligi yapan vatandaslar bu düsüsü alim firsati olarak degerlendirerek kuyumculara akin etti.

Altinin Gram Fiyatinin Bin TL'nin Altina Gerilemesi Kuyumculari Hareketlendi
Yasanan bu düsüs sonrasi Trabzon’da kuyumcularda belirgin bir hareketlenme gözlenirken, gram altinin yaklasik 20 günlük bir aranin ardindan bin TL’nin altina kadar gerileyerek 970 TL seviyelerine gelmesi özellikle dügün yapacak olanlari kuyumculara yönlendirdi.

Özellikle dügün mevsimi olmasi ve Arap turistlerin bölgeye gelmeye baslamasinin altin satislarini olumlu yönde etkileyecegini belirten Trabzon Kuyumcular ve Saatçiler Odasi Baskani Ali Yazici, altinin gram fiyatinin dolar fiyatinda bir gerileme olmasi halinde daha da düsecegini söyledi.

Yazici, dolarda geçen ay yasanan yükselis onrasi altinin gram fiyatinin da paralel olarak yukari gittigini hatirlatarak “Bu aralar ani çikisin belli bir zaman sonra bir dönüsü oldugunda piyasalar bir nebze de olsa panikliyor. Özellikle Bankacilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu’nun döviz karari sonrasi bir panik havasi ve sonrasinda dolarda bir düsüs oldu. Haliyle bunun gram altina da yansimasi oldu. Altinin gram fiyati bin 50 liralardan 970 liraya gevseyince bizim de iki gündür müsterilerimiz artti. Trabzon’umuzda dügün sezonu Haziran-Temmuz-Agustos aylarinda. Suan itibariyle hazirliklarimiz geçen dönemden pandeminin sonrasinda yaza çok umutlu girdik, hazirliklarimizi yaptik. Güzel de islerimiz oluyor. Gurbetçilerde gelmeye baslarsa onlarin hareketligi ile yazi güzel geçirecegimizi düsünüyoruz. Trabzon’a Araplar’in gelmeye baslamasi ve Suudi Arabistan’in Türkiye’ye seyahat yasagini kaldirmasi Trabzon’a çok olumlu yansimalari oluyor. Turizm anlaminda ulasim anlaminda araç kiralamada, otellerde, kafelerde muazzam bir yogunluk var. Bunun yansimasi bize yilbasina kadar olabilecegini düsünüyorum. Diger piyasalarin hareketlenmesi Eylül ayindan sonra Arap turist çekildikten sonra yerli turistin ve yerli müsterilerimizin alis veris yapacagini ön görüyoruz. Beklentilerimiz kuvvetli umarim insallah yanilmayacagiz” dedi.

Kuyumculardan Zekeriya Tonyali da altinin düsmesinin gayet normal oldugunu ifade ederek, “Altin çiktigi gibi düsmesi de gayet normal. Bana sorarsaniz ülkemizin nerelere geldigini neler yapabilecek oldugunun bir göstergesi. Daha düsebilir mi? Bence daha da düsebilir daha da gevseyebilir. Dünyada olan sikintilar bunun nereye gidecegini nasil olacagini hiç kimse tahmin edemez. Rusya’dan altin ithalatina bir ambargo koydular bunun sonucunu beklemek görmek lazim diye düsünüyorum. Su an da yavas yavas hareketlenme altina bir talep olmaya basladi.

Su an dügün zamani, dügün mevsimi yurt disinda çalisan vatandaslarimizin gelmeye baslamasiyla ufaktan da olsa bir hareketlenme basladi" diye konustu.

Kaynak: İHA