Yaz Tatili Basladi, Yumurtalik'ta Yogunluk Artti

Adana’nin Akdeniz’e kiyi ilçelerinden Yumurtalik yaz tatilinin baslamasiyla birlikte yogunlukta artarken, bayramin yaklasmasiyla otellerde yer kalmadi.

Yaz Tatili Basladi, Yumurtalik'ta Yogunluk Artti
Ismini Caretta Caretta’larin kiyisina biraktigi yumurtalardan alan, Yumurtalik’ta, 2021-2022 egitim-ögretim yilinin bitmesiyle birlikte turizmde canlanmaya basladi.

Yaz tatilinde her yil oldugu gibi bu sene de vatandaslar, Yumurtalik sahillerinde tatilin keyfini çikartmaya basladi.

Çocuklar deniz ve kumsalda vakit geçirirken, aileler ise günesin tadini çikardi. Adana merkez ile Osmaniye, Gaziantep, Kahramanmaras ve Sanliurfa’dan günü birlik tatilcilerin ilgi gösterdigi Yumurtalik’a Türkiye’nin dört bir tarafi ile yurt disindan da rezervasyon yapildigi ögrenildi. Yaz tatili ile ragbet gören bölgede doluluk oraninin Kurban Bayrami ile birlikte yüzde 100’ün üzerine çiktigi ögrenildi.

Yumurtalik’ta 3 otel ve bir pansiyonu olan isletmeci Özcan Bilgi, “Ekonomik sikintilar olmasina ragmen tatile çok büyük bir ragbet var. Bunun da sebebi insanlar pandemiden dolayi 3 yil dogru düzgün tatil yapamadi. Bu nedenle sürekli evde kalan vatandaslar bu yil paneminin bitmesiyle kendini tatilde buldu. Suan yogunluk çok güzel. Geçen yila göre yüzde yüz fark var. Kurban Bayrami öncesi de yogunluk fazlaydi bayramla birlikte doluluk oranimiz yüzde yüze ulasti. Temmuz ve Agustos aylarini neredeyse kapattik. Yerimiz kalmadi” dedi.

Kaynak: İHA