TOKI'den Gaziantep' Yeni 2 Bin 429 Konut

Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI) tarafindan Gaziantep’te 2 bin 429 yeni konutun ihalesi temmuz ayinda yapilacak.

TOKI'den Gaziantep' Yeni 2 Bin 429 Konut
Çevre, Sehircilik ve Ikim Degisikligi Bakanligina bagli Toplu Konut Idaresi Baskanligi (TOKI), insa ettigi sosyal konutlar, okullar, stadyum, camiler, ticaret merkezleri ve diger donatilar Gaziantep’in gelecegini insa ediyor. TOKI tarafindan dar gelirli ve konutu olmayan vatandaslarin barinma ihtiyacini karsilamak için son 20 yilda Gaziantep’te 26 bin 512 konut yapildi.

Kuzeysehir Projesi

Gaziantep’te sosyal konut alaninda Türkiye’nin en büyük konut projelerden biri olan Kuzeysehir projesini hayata geçiren TOKI, yapimini tamamladigi konutlarin anahtarini vatandaslara teslim etti. Yasamin basladigi kuzey sehirde vatandaslarin egitimden sagliga, sosyal yasamdan ulasima kadar tüm fiziki ve sosyal ihtiyaçlarina cevap veriliyor. 2023 yilina kadar tamamlanmasi hedeflenen kuzey sehir projesinde yaklasik 250 bin kisi yasayacak ve toplamda 50 bin konut insa edilecek.

Yatay mimarili konutlar

Proje çerçevesinde yeni insa edilecek konutlarin ihale tarihi alindi. Sehitkamil ilçesinde 4 etap halinde yapilacak yeni 2 bin 429 konut yatay mimarili ve yöresel unsurlari tasiyacak.

Ihaleleri yapilacak konutlarin tarihleri ise su sekilde; 541 konutun ihalesi 25 Temmuz’da, 587 konutun ihalesi 26 Temmuz’da, 675 konutun ihalesi 27 Temmuz’da, 626 konutun ihalesi de 28 Temmuz’da yapilacak.

Yeni konut projeleriyle çocuk oyun parklari, yürüyüs yollari, yesil alanlari ve esnafla vatandaslarin bir arada oldugu mahalle kültürünü yasatan, yeni yasam alanlari olusacak.

Millet Bahçesinin ikinci etabi baslayacak

TOKI tarafindan Gaziantep’te yapimina baslanan millet bahçesinin yapimi hizla devam ediyor. Kentin merkezinde yer alacak ve vatandaslarin kolayca ulasabilecegi Gaziantep Millet bahçesinde çarsilar, gezinti yollari ve çim alanlari yer alacak. Millet bahçesinin ikinci etabinin ihalesi ise 9 Agustos’ta gerçeklesecek. Bitki ve peyzaji ile Gaziantep sehrine yeni bir soluk getirecek millet bahçesi projesi yesiliyle, dinlenme alanlari ile doga ile iç içe yepyeni bir sosyal yasam alani olacak.

TOKI’den Gaziantep’e her alanda yatirim

Yaptigi yatirimlar ile sehirlerin gelecegini insa eden TOKI, Gaziantep’te her alanda yatirim yapiyor. Sehirde UEFA standartlarinda 33 bin seyirci kapasiteli, bin 117 araçlik otoparki ve localari bulunan stadyum insa etti. Gaziantep’i 2023’ün Türkiye’sine hazirlayan ve gelecegin Gaziantep’ini güvenle insa eden TOKI, kentte 25 okul, 1 hastane, 3 saglik ocagi, 19 cami, 19 ticaret merkezi, 3 kamu hizmet binasi ve 2 spor salonunun yapimini da tamamladi.
Kaynak: İHA