Süleymanpasa'da Bu Yaz Sivrisineklere Geçit Yok

Süleymanpasa Belediyesi, mart ayindan bu yana sürdürdügü larva, uçkun ve vektör imha çalismalarini yaz mevsiminin gelmesiyle hizlandirdi. Sivrisinek ve diger zararlilarin üreme riskine karsi tüm imkânlari ile mücadele eden kurum, dereler, su birikintileri ve çöp konteynerleri gibi alanlarda zararlilara karsi ilaçlama çalismalari gerçeklestiriyor.

Süleymanpasa'da Bu Yaz Sivrisineklere Geçit Yok
Süleymanpasa Belediyesi Sosyal Yardim Isleri Müdürlügü ekipleri tarafindan düzenli olarak gerçeklestirilen ilaçlama çalismalari ile yaz aylarinda rahatsizlik veren sivrisineklerin üremesinin önüne geçiliyor. Özellikle debisini kaybeden dereler, kullanilmayan havuzlar gibi durgun sularda üreme alani bulan sivrisineklerle mücadele eden ekipler, hem karada hem su üzerinde hareket kabiliyetine sahip amfibi araçlarla ilaçlama çalismalarini yürütüyor. Ayrica çöp konteynerleri çevresi ve açikta birakilan çöpler gibi kirlilik arz eden alanlarda üreyen karasineklerle de mücadele eden Süleymanpasa Belediyesi ekipleri, düzenli olarak çöp konteynerlerinde de ilaçlama faaliyeti gerçeklestiriyor.

Süleymanpasa Belediyesi Temizlik Isleri Müdürlügü tarafindan yapilan açiklamada, çalismalarin periyodik olarak mart ayindan bu yana araliksiz sürdügü, yaz sonuna kadar da devam edecegi belirtildi. Açiklamada, çalismalarin daha verimli olabilmesi ve yaz boyunca sinek sorunu yasanmamasi için çöp konteynerleri çevresine açikta çöp birakilmamasi gerektigi hatirlatildi. Ayrica kullanilmayan havuz ya da benzeri durgun su kaynaklarinin düzenli olarak ilaçlatilmasi ya da üzerinin kapatilmasi uyarisi yapilirken, sulama yapilacaksa su birikintileri ve gölcükler olusturulmamasina özen gösterilmesi, agzi açik su bidonlari ya da variller gibi su kaynaklarinin kapatilmasinin önemine dikkat çekildi.
Kaynak: İHA