Sinan Köylü Çocuklara Oyuncak Sürprizi

Yalova Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, Bal-Türk Karamürsel Subesi araciligiyla Bulgaristan’daki kardes sehir Rusçuk’a bagli Sinan Köyü’nde yasayan çocuklara oyuncak gönderdi.

Sinan Köylü Çocuklara Oyuncak Sürprizi
Altinova Belediye Baskani Türk Dünyasi Belediyeler Birligi (TDBB) Yönetim Kurulu üyesi Dr. Metin Oral, Bal-Türk Karamürsel Subesi araciligiyla Bulgaristan’daki kardes sehir Rusçuk’a bagli Sinan Köyü’nde yasayan çocuklara oyuncak gönderdi.

Ramazan’da iftar verilmisti

Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral, Bulgaristan’daki kardes sehir Rusçuk’a bagli Sinan Köyü’nde yasayan çocuklara oyuncak gönderdi. Çocuklarin oldukça mutlu oldugu köyde Altinova Belediyesi, Ramazan Ayinda bir iftar programi da düzenlemisti.

Oral, çocuklara oyuncak gönderdi

Bulgaristan’dan göç etmek zorunda kalip, ülkemize gelen ve Altinova ile Tokmak Köyün kuruculari arasinda yer alan Sinan Köylüler, Türkiye’deki akrabalariyla bulustu.

Bulgaristan’in Rusçuk Sehrine bagli Sinan Köyünden 1930’li yillarda Karamürsel ve Altinova’ya göçen ailelerin torunlarini, Ata Topraklarinda akrabalariyla bulustu. Ilk olarak Altinova Belediye Baskani Dr. Metin Oral tarafindan Sinan Köyde verilen iftarda bir araya gelen akrabalar, daha sonra ikinci kez özlem giderme firsati buldu. Ülkemizden Bulgaristan’a giden heyet Baskan Oral’in çocuklar için gönderdigi oyuncaklari da sahiplerine ulastirdi.

Duygusal anlar

Altinova Belediyesi’nin Bulgaristan’daki kardes belediyesi olan TDBB üyesi Dve Mogili Belediye Baskani Boyko Borisov tarafindan karsilanan Türk Heyeti, hasret gidererek çesitli temaslarda bulundu. Dve Mogili Belediye Baskani Boyko Borisov ile Altinova Belediye Baskani Dr Metin Oral’in gönderdigi oyuncaklari dagitan Bal-Türk Karamürsel Sube yöneticileri oldukça duygusal anlar yasadilar.
Kaynak: İHA