Kitap Okuma Yarismasi'nin Kazananlari Ödüllerini Bogaz'da Aldi

Eyüpsultan Belediyesi tarafindan bu yil 3’üncüsü düzenlenen “Okumak Güzeldir” kitap okuma yarismasinin ödül töreni dün aksam gerçeklesti. Dereceye girenler ödüllerini düzenlenen bogaz turunda aldi.

Eyüpsultan Belediyesi tarafindan kitap okuma aliskanligi kazandirmak, kitap okumayi sevdirmek, Türk Dili ve Edebiyati’nin seçkin eserlerine ilgiyi artirmak amaciyla bu yil 3’üncüsü düzenlenen kitap okuma yarismasinin kazananlari ödüllerini aldi. Bu yil Istiklal Harbi Zaferi’nin 100. yilina özel olarak gerçeklestirilen, Toplam 27 bin 534 kisinin basvuruda bulundugu yarismada dereceye girenlerin ödülleri bogazda düzenlenen tekne gezisinde verildi.

Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken, yarismada 1. olan Fatma Betül Uçar’a, 2. olan Bahar Tugrul’a ve 3. olan Güzey Berkem Güven’e ödüllerini takdim etti.

Birinciye 7 bin 500 TL ve dizüstü bilgisayar ödülü

Bu yil farkli olarak Eyüpsultan birincisine de fotograf makinasi hediye edilecegi açiklanmisti. Eyüpsultan’in birincisi, 43 dogruyla genel siralamada 11. olan Asiye Sefika Sümeyye Kapusuz Karakaya oldu. Yarismada 1. olan Fatma Betül Uçar’a 7 bin 500 TL ve dizüstü bilgisayar, 2. olan Bahar Tugrul’a 5 bin TL ve tablet, 3.olan Güzey Berkem Güven’e 3 bin TL ve tablet, Eyüpsultan birincisi olan Asiye Sefika Sümeyye Kapusuz Karakaya’ya ise fotograf makinasi hediye edildi. Yarismada ayrica dereceye giren ilk 25 kisi 1.000 TL kitap hediye çeki, dereceye giren ilk 100 Eyüpsultanli yarismaci çift kisilik bogaz turu, dereceye giren ilk 150 kitapsever ise Müze Kart kazandi.

“Katilimcilarin memnuniyetini gördüm”

Eyüpsultan Belediye Baskani Deniz Köken “Katilimcilarin memnuniyetini gördüm masa masa dolastim. Hiç buraya gelme ihtimali olmayan Ankara’dan bir ögrencimiz. Bir yarisma dolayisiyla buraya geldi ve birincilik ödülünü aldi. Gençlerin kitap okuma hassasiyetinin ne kadar arttigini, ya bunlar genç bunlardan bir sey olmaz cümleleri havalarda uçusuyor ama böyle bir sey yok yani. Bakin bugün 30 binin üstünde yarismacimiz oldu bu sene. Geçen sene 54 bindi, pandemi de vardi o sene tabi. Hem kitaplarla bulusturmus olduk hem istiklal harbini o dönemin büyük sahsiyetlerinden okudular. Insallah seneye tekrar baska bir konsepte yarismayla Türkiye’nin tamamini Eyüpsultan’da bulusturmus oluruz” dedi.

“Hem kitaplar hem ödül çok iyi göründügü için iyice hazirlandim”

Yarismada 1. olan Fatma Betül Uçar “Geçen sene de katildim ama çok iyi hazirlanamamistim. Bu sene hem kitaplar hem ödül çok iyi göründügü için iyice hazirlandim. Önce çikmis sorulara baktim hangi noktalara odaklaniliyor diye. Kitaplari o gözle okudum. Ince olanlar iki kere okudum. Mutluyum” dedi.

Kaynak: İHA