Kaza Yerinden Geçerken Duyarsiz Kalmadi Ambulans Gelinceye Kadar Kurtarma Ekiplerine Destek Verdi

Manavgat’ta 2 kamyonun çarpismasi sonucu meydana gelen trafik kazasinda kamyonda sikisan, yarali sürücü kurtarma ekipleri tarafindan çikarildi. Dügün konvoylari nedeniyle tikanan yolda ambulans olay yerine ulasmakta gecikirken, yoldan geçerken kazayi gören ve Acil Tip Teknisyeni oldugu belirlenen genç bir kiz, yaralinin basindan bir an bile ayrilmadan hem ekiplere hem yaraliya destek verdi.

Kaza Yerinden Geçerken Duyarsiz Kalmadi Ambulans Gelinceye Kadar Kurtarma Ekiplerine Destek Verdi
Kaza, Antalya-Manavgat D-400 Karayolunda Manavgat istikametinden Antalya istikametine gitmekte olan Hüseyin Görgülü’nün kullandigi 41 AAY 101 plakali kamyon ile Antalya istikametinden gelip Çolakli Mahallesi’ne dönmekte olan Ömer Aksu’nun kullandigi 07 AVY 931 plakali kamyonun Çolakli Süral kavsaginda kirmizi isik ihlali nedeniyle çarpismasi sonucunda meydana geldi.

Kazada yaralanan ve kamyon içerisinde sikisan 41 AAY 101 plakali kamyon soförü Hüseyin Görgülü, sikistigi yerden Antalya Büyüksehir Belediyesi Manavgat itfaiye Birimi Kurtarma ekipleri tarafindan çikarilarak araç içerisinde ambulansin gelmesi için bekletildi.

Genç ATT, yaralinin basindan ayrilmadi

Bu arada D-400 Karayolu üzerinde 2 ayri dügün konvoyunun olmasi ve yolu tikamasi nedeniyle ambulans olay yerine gelmekte gecikti. Kamyonun kaza yaptigi yerden yaralinin bulundugu yere çikan ve kurtarma ekibiyle sikisan sürücüye nasil hareket etmeleri gerektigini söyleyen genç kiz herkesin dikkatini çekti. Yaralinin kamyondan indirilmesi sirasinda da yaralinin asindan ayrilmayan genç kiz ambulans gelip yaraliyi alincaya kadar olay yerinde ve yaralinin basinda bekledi. Ambulansin gelmesinin ardindan saglik görevlilerine kendisinin de ‘Paramedik’ olarak adlandirilan Acil Tip Teknisyeni oldugunu, ambulansta görev yaptigini, adinin Aleyna Sümer oldugunu belirten genç kiz, yaralinin durumu hakkinda ambulansta gelen görevlileri bilgilendirdikten sonra olay yerinden ayrildi.

Yarali olay yerindeki müdahalenin ardindan ambulansla hastaneye kaldirilirken, kamyonlar vatandaslar tarafindan itilmek suretiyle yoldan kaldirildi ve yol açildi.
Kaynak: İHA