Galata'da Akil Almaz Kavga Kamerada Açiklamasi Alçili Kolla Ve Falçatayla Saldirip, Kulagindan Isirdi

Galata’da seyyar çiçekçilik yapan 2 sahis, izinli olarak fotografçilik yapan 2 gence konusmaya bahanesiyle çagirdiklari sokakta saldirdi. Tekme, yumruk, sopa ve falçatanin havada uçustugu kavgada, fotografçi gençlerden biri kulagindan isirildi. Alçili kolla yüzüne vurulan ve falçatayla saldiriya da ugrayan gencin kulagina 5 dikis atildi. Dehset anlari kameralara yansirken, Karaköy Polis Merkezi Amirligi ekipleri tarafindan gözaltina alinan ve birbirlerinden sikayetçi olan taraflar savcilik talimatiyla serbest birakildi.

Galata'da Akil Almaz Kavga Kamerada Açiklamasi Alçili Kolla Ve Falçatayla Saldirip, Kulagindan Isirdi
Olay, geçtigimiz Çarsamba günü saat 00.30 siralarinda Beyoglu Galata semti Bereketzade Mahallesi’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre tarihi semtin kule meydaninda izinli olarak fotografçilik yapan Musa D. (26), Berat K. ve Mehmet D. (23) ile seyyar olarak çiçekçilik yaparak yerli ve yabanci turistlere rahatsizlik veren Halil K. ile Ismail K. arasinda bir süre önce yer kavgasi nedeniyle tartisma çikti. Tartismanin zaman zaman kavgaya dönüsmesi sonucu iki grup arasinda husumet olustu. Durum bu sekilde devam ettigi esnada seyyar çiçekçilik yapan Halil K. ve Ismail K. olay günü gece yarisi Berat K. ve Mehmet D.’yi konusma bahanesiyle semtteki bir sokaga çagirdi. Burada kisa süre konustuktan sonra taraflar arasinda tartisma çikti.

Alçili kolla vurdu, falçatayla saldirip kulagindan isirdi

Tartismanin büyüyerek kavgaya dönüsmesi sonucu tekme ve yumruklar havada uçustu. Dakikalarca süren olayda Berat K. ve Mehmet D. çiçekçi 2 sahis tarafindan feci sekilde darp edildi. Kavga esnasinda sahislardan biri Mehmet D.’nin kulagini isirip koparmaya çalisirken diger sahis ise falçatayi, gencin böbreginin oldugu noktaya sokmak istedi. Bir anlik geri çekilmesiyle ölümden kurtulan genç vücudunun çesitli yerlerinden, arkadasi diger genç Berat K. ise basindan ve vücudundan darp edilerek yaralandi. Kavga anlari ise güvenlik kameralarina saniye saniye yansidi. Görüntülerde, kisa bir süre konusan taraflar tartismaya basliyor. Kavga çikmasi üzerine çiçekçi sahislar fotografçi gençlere saldiriyor. Gençlerinde karsilik vermesi üzerine kavganin büyüdügü görülüyor. Dakikalar sonra taraflar birbirlerinden ayrilarak kaçiyor.

Bekçiler tarafindan yakalanan saldirganlar savcilikça serbest birakildi

Olayin ardindan gençlerin ihbari üzerine olay yerine polis ve bekçi ekipleri sevk edildi. Kisa sürede olay yerine gelen Beyoglu Ilçe Emniyet Müdürlügü Karaköy Polis Merkezi Amirligi ekipleri, kavgaya karisan 4 kisiyi gözaltina aldi. Sahislar hastanede saglik kontrolünden geçirilirken, yaralanan gençler ise darp raporu aldi. Isirma sonucu yaralanan Mehmet D.’nin kulagina ise 5 dikis atildigi ögrenildi. Islemlerin ardindan emniyete götürülen iki grup birbirlerinden sikayetçi oldu. Ifadeleri alinarak “kasten yaralama” suçlarindan adli islemleri yapilan taraflar savcilik talimatiyla serbest birakildi.

“Içine çiçeklerimizi koyacagiz deyip dükkanin anahtarini istiyorlar”

Saldiriya ugrayan Mehmet D., “Daha önce bizim arkadaslarla bunlar arasinda bir sürtüsme olmustu. Sizin dükkaninizi alip içine çiçeklerimizi koyacagiz falan diyorlardi. Dükkanin anahtarini falan istiyorlardi. Arkadaslarimizin gözünü korkutmuslardi, çünkü daha önce biçakli saldiri falan da yapmislardi. Iki kardes birbirini de biçaklamisti. Arkadasim beni, ‘gelin konusalim bu aramizdaki durumu tatliya baglayalim’ diye aradi. Gittik konustuk, polisler geldi ve ‘kavga etmeyin’ dediler, biz de ‘tamam’ dedik, arayi bulmustuk. Gece yarisi ben dükkani Musa’dan devraldim. Kimse kalmayinca ben tek kaldigim için bir arkadasimi da yardima çagirdim. Bu çiçekçiler o sirada kösede bekliyorlardi. Beni çagirip konusmak istediklerini söylediler. Aramizda çok büyük bir kavga olmadigi için ‘tamam’ dedim ve gittim. Sokakta merdivenlere oturduk, kavga etmek için gitmedigimden yere oturdum. Sonra diger arkadasim geldi, kavga etmek degil husumetin tamamen bitmesini istiyordum. Çünkü biz de orada esnafiz, arkadasima ‘sen git biz konusuyoruz’ dedim” dedi.



“Kavga etmeye basladik, kulagimi isirdi, gözümü morartti”

“Arkadasim arkasini döndügü anda çiçekçi alçili eliyle yüzüme vurdu” diyen Mehmet D., “O bana vurunca arkadasim müdahale etmek için hemen makinalari falan birakti. O esnada makinelerde zarar gördü. Kavga etmeye basladik, kulagimi isirdi, gözümü morartti. Ikisinin de elinde biçak vardi, görünce kaçip bir seyler aramaya çalistim. Biçak salladi bana ve çizdi. Ben de orada bir sopa bulup karsilik verdim. Bunlar zaten normalde de birbirlerini bile biçakliyorlar. Bunlar yüzünden her gün bir kavga oluyor, Adana’dan gelmisler Tarlabasi’nda oturuyorlar. Biz 5 yildir burada fotografçiyiz, bunlar gelene kadar böyle bir problemimiz olmamisti. Bunlar geldiginden beri Galata’da huzur kalmadi, artik bunlardan Illallah ettik” seklinde konustu.



“Çiçekçi, gülcü, tesbihçi derken teskilat gibi oldular”

Mehmet D., “Ben bu olaylarin burada bitecegini de düsünmüyorum, çünkü geçende emniyete gittigimizde de tehditkar bir sekilde kafa salladilar. Biz adaletin saglanmasini istiyoruz. Esnaflar olarak imza da toplayacagiz, çünkü bunlarin Galata’da olmasini istemiyoruz. Sayilari git gide çogaliyor, çiçekçi, gülcü, tesbihçi derken teskilat gibi oldular. Galata’ya gelmek isteyen aileler bile bu insanlardan rahatsizlik duyuyor. Beyoglu’nun ekonomisine de zarar veriyorlar. Geçende internette Ukraynali bir kadin bile bunlardan bahsettigi bir video paylasmisti. Bu insanlar hem Beyoglu ekonomisi hem de bizim canimiz için zararlilar” diye konustu.

Kaynak: İHA