Dere Yatagina Düsen Anne Köpek Ve Yavrulari Vatandaslar Tarafindan Kurtarildi

Artvin’de dere yatagina düsen köpek ve yavrulari çevrede bulunan vatandaslar tarafindan kurtarildi. Merdiven yardimiyla dereye inen vatandaslar, yavrulari kucaginda yukari çikartinca anne köpek ise yavrularinin pesine merdivene tirmanarak çikmasi çevredekiler tarafindan saskinlikla karsilandi.

Dere Yatagina Düsen Anne Köpek Ve Yavrulari Vatandaslar Tarafindan Kurtarildi
Artvin’in Hopa ilçesi sanayi bölgesinde bulunan sehir içi dolmus hattinda çalisan soförler, bir ay önce dogum yapan köpek ve yavrularinin bakimini üstlendiler. Kooperatif binasinin yan tarafina köpekler için yer yapan dolmusçular, bir süre sonra anne ve 2 yavrunun kayip oldugunu fark ettiler. Etrafa bakinan dolmusçular, anne ve iki yavrusunun dereye düstügünü fark ettiler.

Yaklasik 5 metre yüksekliginde bulunan dere islah duvarini nedeniyle düstükleri yerden çikamayan köpekler, derede su olmamasi nedeniyle hayatta kaldilar.

Köpekleri düstükleri yerden kurtarmak isteyen dolmusçular, merdiven yardimiyla dereye inerek yavru köpekleri kucaklarina alarak çikarttilar. Yavrularini yalniz birakmayan anne köpegin merdivene tirmanarak dereden çikmasi çevrede bulunanlar tarafindan saskinlikla karsilandi.

Dolmus soförü Levent Sari, “Sabah geldigimizde iki yavru ve annesi dereye düstügünü gördük. Arkadaslarin yardimiyla merdiven uzattik. Köpeklerimiz oradan kurtardik. Annesi de kendi çikti. Suanda köpeklere burada yuva yaptik. Biz arkadas olarak bakiyoruz, muhafaza ediyoruz. Köpeklerin tekrar düsmemesi için önlemimi aldik insallah böyle bir olay tekrar basimiza gelmez” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA