Çukurca'daki Çeltik Tarlalarina Fotografçilardan Yogun Ilgi

Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki çeltik tarlalari fotografçilarin ugrak mekani olurken, manzara Filipinler’in Ifugao bölgesini aratmiyor.

Çukurca'daki Çeltik Tarlalarina Fotografçilardan Yogun Ilgi
Istanbul’dan 20 kisilik fotografçi grubu, Yüksekova Ekoloji Kültürel ve Dagcilik Spor Kulübü Dernegi (YEKDASDER) öncülügünde çeltik tarlalarinin merkezi olan Çukurca ilçesine geldi. Özellikle gün batimina yakin çeltik tarlalarini fotograflayan grup, karsilastiklari manzara karsisinda hayranliklarini gizleyemedi. Fotografçi Turgut Timuçin, asil mesleginin gözlükçülük oldugunu, hobi olarak da fotograf çektigini ifade ederek, “Son dönemlerde fotograf hobisi meslegimin önüne geçti. Ülkeleri gezdim, özellikle sosyal medyada çeltik tarlalariyla ilgili çok sayida fotograf önümüze çikiyor. Ben gidip onlari yerinde de gördüm ve fotografladim. Vietnam’da, Hindistan’da, Myanmar’da, daha dogrusu bütün Güney Asya ülkelerinde fotograflarini gördüm, hayranlikla izledim ve ben de çektim. Ama Çukurca’da onlarin benzerleri oldugunu, belki de daha güzelleri oldugunu bilmiyordum. Geçen yil geldim gördüm, inanilmaz etkilendim. Simdi de 20 kisilik arkadas grubu ile geldik. 20 arkadas her yönüyle çeltik tarlalarini çekiyoruz. Hiçbir sekilde Güney Asya’daki benzerlerini aratmiyor. Hatta onlardan daha da güzeller. En azindan buranin insanlari misafirperverler, her sekilde size yardimci oluyorlar. Gelin aslinda çeltikleri burada çekin ve hiç ihmal etmeyin” dedi.

Bölgeyi tanitmak için tüm gelen fotografçilara dernek olarak rehberlik yaptiklarini belirten Ahmet Güdal, “Biz her hafta oldugu gibi bu hafta da gelen tüm misafirlerimize bölge tanitiminda yardimci olmak için var gücümüzle çalismalarimizi sürdürüyoruz. Bu hafta Istanbul’dan gelen 20 kisilik grubu ilk olarak Yüksekova merkezde misafir ettik. Misafirlerimiz özellikle bölgede meshur çeltik tarlalarini görmek için gelmisler. Biz de onlari Çukurca’da yer alan çeltik tarlalarina getirdik. Su an o muazzam güzellikler karsisinda misafirlerimiz doyasiya fotograf çekiyorlar. Çeltik tarlalarinin fotograflama isini bitirdikten sonra tekrar Yüksekova merkeze geçecegiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA