CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Adadaki Silahlarin Ne Olacagini Biz Onlara Gösterecegiz'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, Mavi Marmara sehidi Çetin Topçuoglu’nun ailesini Beykoz’daki evlerinde ziyaret etti. Ziyaret sonrasi konusan Kiliçdaroglu, "Yunanli yöneticiler, rahmetli Ecevit ve Erbakan’i iyi biliyorlar. Simdi konussunlar. Iktidara geldigimizde o adadaki silahlarin ne olacagini biz onlara gösterecegiz" dedi.

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu Açiklamasi 'Adadaki Silahlarin Ne Olacagini Biz Onlara Gösterecegiz'
CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, 2014 yilinda Gazze’ye insani yardim tasiyan Mavi Marmara gemisine Israil’in düzenledigi saldiri sonucu sehit olan Çetin Topçuoglu’nun ailesini ziyaret etti. Beykoz’da yasayan aileyle bulusan Kiliçdaroglu, ziyaret sonrasi açiklamalarda bulundu. Kiliçdaroglu, “Insallah iktidar olduktan sonra bu aileye, iktidar oldugumuzda onlarin haklarini nasil arayacagimizi anlatmak için geldik. Mavi Marmara olayini biliyorsunuz. Sehitlerimiz var. Sehitlerimizin kani üzerinden Israil’le pazarlik yapilarak bir anlasma zemini arandi. Bunu kabul etmek mümkün degil. Biz bu davayi kapatmis degiliz. Siz kendi vatandasinizin hakkini hukukunu korumayacak da ne yapacaksiniz? O nedenle bugün buraya geldim. Olayi anlatan kardesimiz gözyaslarini tutamadi. Bu aci hala yasaniyor. Bu konuda biz elimizden geleni yapacagiz. Uluslararasi sularda eger bizim insanlarimiz katlediliyor ve bunlarin hakki hukuku aranmiyorsa ve bir gece yarisi anlasmayla sözde baris zemini olusturulmak isteniyorsa bunu kabul etmiyoruz” diye konustu.



“Cemal Kasikçi’nin nisanlisiyla görüsmek için talebim oldu”

Cumhurbaskani Erdogan ve Suudi Arabistan Veliaht Prensi Bin Selman’in görüsmesine de deginen Kiliçdaroglu, “Düne kadar her türlü hakareti yaptiginiz, her türlü elestiriyi yaptiginiz kisilerle kucaklasiyorsunuz 3-5 dolar için. Bunu Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kaldirmasi mümkün degildir. Bu ülkenin bir itibari vardir. Siz nasil bu ülkenin sayginligini yerle bir edersiniz. Türkiye topraklarinda bir cinayet isleniyor. Salman buraya gelmeden önce cinayet dosyasi da kapatiliyor. Onu da arastiracagiz. O dosyada bizim için kapanmis bir dosya degildir. Türkiye’nin itibarina hiç kimse gölge düsüremez. Erdogan’la oynuyorlar, biliyorum. Ayni kayiga bindiler, onu da gayet iyi biliyorum. Cemal Kasikçi’nin nisanlisiyla görüsmek için talebim oldu. Baski altinda oldugu gerekçesiyle görüsme gerçeklesemedi. Kendisinin de, öldürülen nisanlisinin da hakkini hukukunu arayacagiz” dedi.



“Adadaki silahlarin ne olacagini biz onlara gösterecegiz”

Yunanistan’a iliskin de Kiliçdaroglu, “Yunan yöneticiler, bizim Kuvayi Milliyeci oldugumuzu biliyorlar. Bizim ülke çikarlarimizi nasil korudugumuzu da gayet iyi biliyorlar. O yöneticiler rahmetli Ecevit ve Erbakan’i da iyi biliyorlar. Simdi konussunlar. Iktidara geldigimizde o adadaki silahlarin ne olacagini biz onlara gösterecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA