Bartin'da Sel Tehlikesine Karsi Hoparlörlerden Uyari Yapiliyor

Bartin Valiliginden yapilan uyarida Pazar ve Pazartesi günleri çok kuvvetli yagis beklendigine dikkat çekilirken dere yataklarindan uzak durulmasi, taskin aninda yüksek yerlere çikilmasi ve bodrum katlara su girisini engellemek için kum torbasi kullanimi gibi her türlü tedbirin alinmasinin büyük önem tasidigi kaydedildi. Belediye ve cami hoparlörlerinden de uyarilar anons edilerek vatandaslarin dikkatli ve tedbirli olmalari isteniyor.

Bartin'da Sel Tehlikesine Karsi Hoparlörlerden Uyari Yapiliyor


Meteoroloji Genel Müdürlügünce yapilan son degerlendirmelere göre Bartin ve çevresinde Pazar ve Pazartesi günleri yer yer çok kuvvetli saganak yagis bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlügünce, aralikli ve yerel olarak kuvvetli olmasi beklenen saganak yagislarla birlikte sel, su baskini, heyelan, yildirim, ulasimda aksamalar, yagis aninda kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karsi dikkatli ve tedbirli olunmasi gerektigi ifade edilirken Bartin’da vatandaslar sel riskine karsin belediye ve cami hoparlörlerinden tekrar edilen anonslarla uyariliyor.

Bartin Valiliginden yapilan duyuruda ise, “Yapilan son degerlendirmelere göre ilimizde; yarin (26.06.2022) ve Pazartesi (27.06.2022) günü çok kuvvetli yagis beklenmektedir. Yagisa bagli olarak dere taskinlari ve yaka seli gibi afetler nedeniyle özellikle yapilarin bodrum ve giris katlarina su baskini olabilecegi degerlendirilmektedir. Bu nedenle meydana gelebilecek olumsuzluklara karsi dere yataklarindan mümkün oldugunca uzak durulmasi, taskin aninda yüksek yerlere çikilmasi ve bodrum katlara su girisini engellemek için kum torbasi kullanimi gibi her türlü tedbirin alinmasi büyük önem arz etmektedir. Vatandaslarimizin tedbirli ve dikkatli olmalarini önemle rica ederiz.” denildi.
Kaynak: İHA