Uludag Yolunda Navigasyon Uçuruma Sürüklüyor...Pankart Ile Tedbir Aldilar

Bursa’dan Uludag’a çikacaklari navigasyondaki harita uçurumlu ve egimi fazla yola yönlendirince vatandaslar yolun girisine pankart asarak sürücüleri uyarmaya basladi.

Uludag Yolunda Navigasyon Uçuruma Sürüklüyor...Pankart Ile Tedbir Aldilar
Uludag’a çikacak olan vatandaslar navigasyona adres yazdiklarinda ana yoldan degil de Osmangazi ilçesi Demirkapi Mahallesi’ndeki kestirme yola yönlendiriliyor.

Bu yolda egim fazla ve keskin virajlarla dolu olunca çok sayida araç kaza yapiyor ve yolda kaliyordu. Çok sayida araç sürücüsü bu yola girip kazan yapinca mahalleli de yolun basina su uyari yazisini asti:

"Dikkat; navigasyona aldanip Uludag yoluna çikis için bu yolu kullanmayin. Tehlikeli viraj ve yokus"

Mahalle sakinleri sürücüleri sözlü de uyariyor Navigasyonla bu yola gelen Uludag yoluna çikacak sürücüler pankarti görünce geri dönerek baska yolu kullaniyor.

Bu yolda çok sayida kazanin yasandigini ifade eden mahalle sakini Rami Avci, "Mahallemizde bulunan bu yol Uludag yoluna çikiyor. Fakat yolun egimi çok fazla ve çok dik. Navigasyon araçlari buraya getiriyor. Bu araçlar bu dik ve virajli yolu kullaninca yolda kaza yapiyordu. Kazalar çok fazla olunca pankart asilarak önlem alindi. Bu pankarti gören sürücüler geri dönerek baska yolu deniyor" dedi.

Kaynak: İHA