TESK Genel Baskani Palandöken Açiklamasi 'Esnafimiz Bayram Alisverisleri Için Umutlu'

Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Baskani Bendevi Palandöken, “Esnafimiz kurban bayraminin yaz sezonuna gelmesiyle hem tatil hem de bayram alisverisleri için umutlu” dedi.

TESK Genel Baskani Palandöken Açiklamasi 'Esnafimiz Bayram Alisverisleri Için Umutlu'
Kurban Bayrami öncesi piyasalar hakkinda yazili bir açiklama yapan TESK Genel Baskani Palandöken, bayram nedeniyle piyasalardaki hareketlilikten esnaf ve sanatkarlarin umutlu oldugunu belirtti.

Bu bayramda alisverislerin esnaftan yapilmasi çagrisinda bulunan Palandöken, esnaftan yapilan alisverislerin artacagi ve piyasanin canlanma yasanmasi yönünde beklentileri oldugunu kaydetti.



"Hem esnaf hem ekonominin bu rahatlamaya ihtiyaci var"

TESK Genel Baskani Bendevi Palandöken, açiklamasinda su ifadelere yer verdi:

“Esnafimiz Kurban Bayraminin yaz sezonuna gelmesiyle hem tatil hem de bayram alisverisleri için umutlu. Geçtigimiz yil 2 milyon 750 bin küçükbas, 950 bin de büyükbas kesilmesi piyasaya pozitif yönde yansidi. Bu bayramda çocuklarin bayram kiyafeti hayallerini süsleyen esnafimizdan berberine, misafirlerin agzini tatlandiran tatlilari hazirlayan esnafimiza kadar 415 meslek dalinda hizmet veren tüm esnafimiz bayrama hazir bir sekilde müsterilerini bekliyor. Geçen yil Kurban Bayrami’nda pandemi kurallarinda esnemelere gidilmesiyle tahminimizle ayni dogrultuda 35-40 milyar liralik ciro saglandi. Pandeminin etkisini tamamen yitirmek üzere oldugu bu dönemde vatandaslarimiz bayram ziyaretleri için hem bayramlik alisverislerini yapacak hem de tatil veya memlekete gitme planlari kuranlar eksiklerini gidererek esnafimizdan yaptiklari alisverisler ile ekonomiye katkida bulunacak. Bu bayram alisverislerimizi esnafimizdan yapalim. Hem esnaf hem ekonominin bu rahatlamaya ihtiyaci var.”
Kaynak: İHA