Kayseri Yaz Gecelerinde 'Eyvan Sohbetleri'

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç, yaz aksamlarinda Hunat Hatun Medresesi Kültür Sanat Merkezi’nde kentin tarihi, dogal, kültürel degerlerinin anlatilacagi Eyvan Sohbetleri gerçeklestirilecegini söyledi.

Kayseri Yaz Gecelerinde 'Eyvan Sohbetleri'
Baskan Dr. Memduh Büyükkiliç liderligindeki Kayseri Büyüksehir Belediyesi, kültür, sanat faaliyetlerine devam ediyor. Bu çerçevede Selçuklu mimarisi saheserlerinden, Kayseri Büyüksehir Belediyesi’ne bagli olarak hizmet veren Hunat Hatun Medresesi Kültür Sanat Merkezi, Eyvan Sohbetlerine ev sahipligi yapacak. Etkinlik öncesi, yazar ve arastirmaci Mehmet Çayirdag, Büyüksehir Belediye Baskani Dr. Memduh Büyükkiliç’a nezaket ziyaretinde bulundu. Ziyarette, Kayseri Büyüksehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanitimi Daire Baskani Gürcan Senem de hazir bulundu.

Baskan Büyükkiliç, kentte kültür ve sanat rüzgâri estirmeye devam edeceklerini, kültür sanat alaninda yaptiklari yatirimlar ve hayata geçirdikleri projelerle açik hava müzesi konumunda olan Kayseri’yi kültür sanatin merkezi yaptiklarini ifade etti.

Yazar ve arastirmaci Mehmet Çayirdag ise Kayseri Büyüksehir Belediyesi’ne bagli olarak hizmet veren Hunat Hatun Medresesi Kültür Sanat Merkezi’nde Il Kültür ve Turizm Müdürlügü ile isbirligi içerisinde gerçeklestirilecek "Eyvan Sohbetleri"nde Kayseri’nin tarihi, dogal, kültürel degerleri konusulacagini ve sehrin yaz aksamlarina renk katacagina inandigini söyledi.



Programin detaylarinin daha sonra açiklanacagini söyleyen yazar Çayirdag, Baskan Büyükkiliç’a kentte kültür sanat alaninda verdigi desteklerden dolayi tesekkür etti.
Kaynak: İHA