Kars'ta AFAD Gönüllülerine Sertifikalari Verildi

Kars’ta Afet gönüllülük sistemine basvuran bin 604 gönüllüden afet egitimi, çadir kurma egitiminden, arama kurtarma faaliyetlerine kadar egitimlerini alan 87 AFAD gönüllüsüne kimlik kartlari ve sertifikalari verildi.

Kars'ta AFAD Gönüllülerine Sertifikalari Verildi
AFAD Binasi’nda yapilan törene Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, Il Emniyet Müdürü Yavuz Sagdiç, Il jandarma Komutan Yardimcisi Yarbay Cafer Günes, AFAD Müdürü Oktay Aygan ve AFAD gönülleri katildi.

Sertifika töreninde konusan Vali/Belediye Baskan Vekili Türker Öksüz, “Ülkemizi ve dünyamizi derinden etkileyen basta can kayiplari olmak üzere sosyal ekonomik ve çok yönlü olumsuz etkilerini çok sik hissettigimiz afetler artik hayatin bir gerçegi olarak karsimiz da duruyor. Ülkemiz bu yönden son 2 yillik süreç içerisinde maalesef birçok afet türünü yasadi. Depremler, çig, yangin, sel afetleri ve suanda Marmaris’te yasadigimiz orman yangini bizleri yakindan etkileyen afetlerde bize düsen bazi sorumluluklar oldugunu ve bu sorumluluklarin çok önemli oldugunu unutmamamiz gerekiyor. O da su hepimiz afete hazirlikli olmaliyiz. Toplum olarak bu hazirliklarimizi en üst seviyede gerçeklestirmemiz ve gerek afet öncesi, gerek afet aninda, gerekse afet sonrasi her türlü tedbiri almak yönünde gerekli çalismalari yapmamiz lazim. Bunun için sadece kurumlarimiz, bakanliklar, ilgili kamu kurumlari degil, toplum olarak vatandas olarak inisiyatif almak görev almak çok kiymetlidir” dedi.

Öksüz, “Hepinizi afet gönüllüsü oldugunuz için öncelikle tebrik ediyorum. Aldiginiz egitimden dolayi basarilar diliyorum. Bu egitimlerle birlikte insallah hiç yasanmamasini arzu ettigimiz ama vuku buldugunda da bütün toplumumuza afet zedelerimize de yardim saglama yönünde gayretlerinizin çok önemli oldugunu bir kez daha hatirlatmak istiyorum. Afet gönüllülük sistemine basvuran bin 604 gönüllülerimizden 87 arkadaslarimiz artik afet egitimi aldi. Çadir kurma egitiminden, arama kurtarma faaliyetlerine kadar egitimlerini aldilar. 205 gönüllümüzde sistem üzerinden afet egitimini tamamladi. Bunlar da daha sonra saha egitimlerini alarak afetlere hazirlik ordusunda elimizi kuvvetlendirmis olacagiz” diye konustu.

Destek ekiplerine de seslenen Öksüz, “Bir yandan da yerel destek ekiplerimiz de afetlerde bizim daha hizli, daha etkin müdahalede bulunma ve afetlere karsi kapasitemizi yükseltme yönünde atilmis adimlardan birisi, onlarda tabi belli egitimler aliyorlar. Afetlere karsi bizlerin yaninda, afetlerle mücadele etmek için hazirlik yapiyorlar. 20 tane pilot il seçildi. Türkiye de afetlerle ilgili yerel destek olusturulmasi yönünde, bu 20 ilden biride bizim sehrimiz, dolayisiyla 110 kisilik bir ekip olusturmus olduk. Bunlarin bir kismi belediyemizden, bir kismi il özel idaremizden, bir kismi da afet gönüllülerinden olusuyor. Onlarinda hakikaten önemli görevler yapacagini düsündügümüz, hatta bazi illerde de yapmaya basladigini haber aliyoruz. Önemli bir ekip, önemli bir grup olacak onlar, tabi teçhizatiyla, kilik kiyafetiyle çok önemli bir güç olacaklar. Bu 20 il içerisinde bulundugumuzdan dolayi Içisleri Bakanligimiza tesekkür ediyoruz” seklinde konustu.

Yapilan konusmalarin ardindan AFAD gönüllerine kimlik kartlari ve sertifikalari verildi.

Veli Türker Öksüz ve beraberindekiler daha sonra AFAD gönülleriyle bir da hatira fotografi çekildi.
Kaynak: İHA