Japonya'da Seyir Halindeki Trende Kimyasal Madde Panigi

Japonya’da seyir halindeki bir tren vagonunun zeminine dökülen sivi madde, 2 kisiyi hastanelik etti. Tren seferleri geçici olarak askiya alinirken, ilk belirlemelere göre sivida toksik bir bilesene rastlanmadigi açiklandi.

Japonya'da Seyir Halindeki Trende Kimyasal Madde Panigi
Japonya’nin Chiba eyaletindeki Tobu Noda Hatti üzerinde hareket eden trenin vagonunda görülen sivi bir madde kisa süreli panige neden oldu. Emniyet kaynaklari ve görgü taniklarinin ifadelerine göre Kashiwa ve Omiya istasyonlari arasinda düzenli seferini yapan trenin bir vagonunun zemininde yerel saatle 06.15 sularinda bilinmeyen bir sivi maddeye rastlandi. Vagonu saran koku nedeniyle yolcular durumu yetkililere bildirdi ve tren Nodashi Istasyonu’nda durduruldu. Kimyasal saldiri ihtimaline karsi bölgeye çok sayida polis ve saglik ekibi gönderilirken, yolcular da tedbir amaciyla tahliye edildi. Sivinin görüldügü vagonda yolculuk eden 2 kadinin mide bulantisi sikayetiyle hastaneye kaldirildigi ögrenildi. Yapilan ilk incelemede renksiz oldugu belirtilen süpheli sivida toksik bir bilesen tespit edilmedigi açiklandi. Sivinin trenin zeminine nasil döküldügünü belirlemek üzere detayli sorusturma baslatildi.

Akillara sarin gazli metro saldirisini getirdi

Bugün meydana gelen olay, Japonya’da 20 Mart 1995’te Aum Shinrikyo tarikati tarafindan sarin gazi kullanilarak gerçeklestirilen terör saldirisini akillara getirmesi nedeniyle endiseye neden oldu. Tokyo’daki Kasumigaseki metro istasyonunu hedef alan saldiri 14 kisinin hayatini kaybetmesine, 6 bin 300 kisinin yaralanmasina neden olmustu.
Kaynak: İHA