Istanbul'dan Gelen Muhtarlardan Battalgazi'ye Tam Not

Malatya Sivil Toplum Örgütleri(MASTÖB) ve Tüm Istanbul Muhtarlar Dernegi Federasyonu ile Battalgazi Muhtarlar Derneginin paydasliginda düzenlenen etkinlik gezisi için Malatya’ya gelen muhtarlar Battalgazi bölgesindeki tarihi ve turistik alanlari gezdi.

Istanbul'dan Gelen Muhtarlardan Battalgazi'ye Tam Not
Battalgazi Belediyesi ev sahipliginde düzenlenen Battalgazi gezisi programina Istanbul Muhtarlar Dernekleri Federasyonu (TÜMFED) Genel Baskani Selami Aykut ve yönetim kurulu üyeleri, Malatya Sivil Toplum Örgütleri(MASTÖB) Baskani Nazife Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri, Battalgazi Muhtarlar Dernegi Baskani Abdulvahap Ortaç ve muhtarlar katildi.

Battalgazi Belediyesi tarafindan hayata geçirilen yatirim ve hizmetleri, yakindan tanima firsati bulan misafirler medeniyetin kalbi Battalgazi’ye hayran kaldi. Battalgazi’de tarihi bir yolculuga çikan misafirler, öncelikle saglik turizminin baskenti olma yolunda emin adimlarla ilerleyen ve birçok insanin gözde mekani olan Ispendere Sifali Içmelerini daha sonra UNESCO Dünya Kültür Mirasi Kalici Listesi’nde bulunan ve Anadolu’nun bilinen en eski sehir devletinin kuruldugu Arslantepe Höyügünü gezdiler. Eskimalatya’daki Namazgah, Kanli Kümbet, Poyraz Konagi Yasam Müzesi ve Tarihi Silahtar Mustafa Pasa Kervansarayini da yakindan görme firsati bulan misafirler, yapilan hizmetler için de Battalgazi Belediye Baskani Osman Güder’e tesekkür etti. Malatya’nin tarihi ve kültürü ile önemli bir sehir oldugunu ifade eden Malatya Sivil Toplum Örgütleri(MASTÖB) Baskani Nazife Özdemir, “Bizim amacimiz burada kendi sehrimizin güzelliklerini ve tarihi yerlerini sizlere tanitmak. Istanbul’da her zaman görüsüyoruz ama sizleri bir de kendi memleketimizde agirlamak istedik. Malatya’miz tarihi, kültürü ve gastronomisiyle çok önemli bir sehirdir. Sizlerinde bu geziden mutlu ayrilacaginizdan eminim. Bugün bizleri burada agirlayan Battalgazi Belediyemize tesekkür ediyorum” dedi.

Malatya’nin güzelliklerini tanimak için geldikleri söyleyen Tüm Istanbul Muhtarlar Dernekleri Federasyonu (TÜMFED) Genel Baskani Selami Aykut “Burada bizleri karsilayan birbirinden degerli yöneticilerimize ve muhtarlarimiza tesekkür ediyorum. Tüm Istanbul Muhtarlar Dernekleri Federasyonumuz ve Malatya Sivil toplum Örgütleri üyeleriyle Malatya kültürünü, Malatya cografisini tanitmak için davet edildik. Tüm Istanbul Muhtarlar Dernekleri Federasyonu yönetiminden 20 arkadasimizla geldik. Buraya gelirken de diger arkadaslarimizin da sizlere selamlarini getirdik. Istanbul’da 963 muhtarimizi var. Onlarin içerisinden Malatyali olan hemsehrileriniz de var. Federasyon yönetimimizde de bugün burada 3 Malatyali var. Biz buraya gelirken keyif aldik, mutlu olduk. Allah birligimizi daim eylesin” ifadelerini kullandi.

Battalgazi Muhtarlar Dernegi Baskani Abdulvahap Ortaç ise “Bugün Istanbul’dan gelen muhtarlarimizi Tüm Istanbul Muhtarlar Dernekleri Federasyonu üyelerini ve Malatya Sivil toplum Örgütleri(MASTÖB) yönetim kurulu üyelerini Malatya’mizda agirliyoruz. Battalgazi Belediyemiz Ispendere’de bizleri misafir ettiler. Malatya’da yasamis oldugumuz depremde Istanbul’daki muhtarlarimiz sag olsunlar bizlerle birlikte oldular. Yardim kampanyalari düzenlediler. Aci günümüzde bizlerle birlikte oldular. Bizlerde hem tanismak hem Malatya’mizi tanitmak istedik. Insallah yapacagim gezide de örnek oluruz. Katilimlarindan dolayi herkese tesekkür ediyorum” dedi.

Misafirlerin Battalgazi’nin tarihi yerlerini en iyi sekilde tanima firsati bulacaklarini vurgulayan Battalgazi Belediye Baskan Yardimcisi Ismet Sarigül ise yaptigi açiklamada, “Battalgazi Belediye Baskanimiz sayin Osman Güder’in sizlere selamini getirdim. Dis Isleri Bakanimiz sayin Mevlüt Çavusoglu Malatya’da oldugu için kendilerine eslik ediyorlar. Battalgazi’miz tarihi ve kültürü ile bulunmaz bir ilçedir. Bu tarihi yerleri en iyi sekilde sizlere tanitmaya çalisacagiz. Simdiden hepinize tesekkür ediyorum” diye konustu.

Program sonrasi Battalgazi Belediyesi Ispendere otele yerlesen konuklar, Malatya’da Arnavutluk’un Baskenti Tiran’ da gerçeklestirilen ve Global Fashion Progress (GFB) Kuaför Uluslararasi Yarismalarinda dünya sampiyonlugu kazanan Malatyali kuaför Sener Eroglu’nun kazandigi kupa ile birlikte fotograf çektirdi.
Kaynak: İHA