Istanbul'a Ilk Kurbanliklar Sultanbeyli'den Giris Yapti

Kurban Bayramina sayili günler kala kurban satis ve kesim merkezlerinde de hareketlilik basladi. Sultanbeyli Belediyesi tarafindan bu sene de tüm detaylariyla olusturulan kurban satis ve kesim merkezine ilk kurbanliklar giris yapti.

Istanbul'a Ilk Kurbanliklar Sultanbeyli'den Giris Yapti
Sultanbeyli Belediyesi tarafindan olusturulan kurban satis ve kesim merkezine ilk kurbanliklar geldi. Veteriner ve zabita ekiplerinin gerekli kontrollerinin ardindan kurbanliklar alana alinmaya basladi.

Tüm detaylarin düsünüldügü kurban satis ve kesim merkezinde hem saticilar hem de alicilar için birçok alan faaliyete sokuldu. Kurban satis ve kesim merkezinde berber, dus, mescit, bebek bakim odasi, kurban kayit bürosu, güvenli ödeme noktasi, veteriner, elektronik kantar gibi tüm detaylar düsünüldü. Ayrica belediye tarafindan kurban alanina ücretsiz servis imkani da saglandi. Cumartesi ve pazar günleri kent meydanindan saat 10.00 ile 17.00 arasinda her saat basinda ücretsiz servis kaldirilacak.

Kurban kesim kayitlari devam ediyor

Diger taraftan kurban kesimi için alanda 5 ünite olusturuldu ve kayitlar da alinmaya baslandi. Belediye Baskani Hüseyin Keskin alanla ilgili yaptigi degerlendirmede, “Bu sene de kurban satis ve kesim merkezimizi tüm detaylari düsünerek hazir hale getirdik. Ilk kurbanliklar da merkezimize giris yapti. Bu sene de Sultanbeyli’yi tercih eden tüm kurban saticilarimiza hos geldiniz diyorum. Hemsehrilerimiz ve kurban saticilarimiz için her ayrintiyi düsündük. Merkezimizde mescit, berber, banyo, dinlenme noktasi ve ücretsiz internet erisimi gibi imkanlar saglayacagiz. Bes ünitemizle de kurban kesim hizmeti sunacagiz. Ben simdiden Kurban Bayrami’na hep birlikte hayirla ulasmamizi temenni ediyor, tüm hemsehrilerimin bayramini kutluyorum” dedi.

Sultanbeyli’ye gelen kurban saticisi, “Belediyenin imkanlarindan dolayi memnunuz. Hayvanlarin çadirlari yapilmis. Kesim alani var, abdesthane var, namaz yeri var burada her sey mevcut” dedi.

Baska bir kurban saticisi, “Bu pazara yeni geldim. Ilk kez geliyorum. Burada bir düzen var. Istanbul’da daha önceden gitmis oldugum pazarlardan daha güzel. 28 hayvan getirdim 12 de sonradan gelecek” dedi.

Alandaki hizmetlerden memnun kaldigini belirten kurban saticisi, “Kesimden de hizmetten de memnunuz. Çevre illerinde pazarlari var ama burasi bizim için daha iyi. Ciddi sekilde hizmetleri var. Güvenlik konusunda da sikintimiz yok. Bu sene satislardan beklentimiz daha iyi olmasi” diye konustu.

Kaynak: İHA