Harkov'da 9 Katli Binanin Çatisindaki Bomba Vinçle Çikarildi

Ukrayna’nin Harkov bölgesinde Mart ayinda 9 katli bir binaya atilan ve infilak etmeyen Rus yapimi bomba, ekiplerin titiz çalismasiyla vinç kullanilarak sikistigi yerden çikarildi.

Harkov'da 9 Katli Binanin Çatisindaki Bomba Vinçle Çikarildi
Rusya’nin Ukrayna’ya yönelik saldirilari devam ederken, Ukrayna ordusunun kontrol altina aldigi bölgelerde patlamamis yüzlerce mühimmat bulunuyor. Harkov bölgesine bagli Pivnichna Saltivka’da bomba imha ekipleri ve Acil Durumlar Servisine bagli bir ekip, 9 katli bir binaya Mart ayinda atilan, ancak infilak etmeyen Rus yapimi FAB-500 tipi bombayi bulundugu yerden çikarabilmek için titiz bir çalisma baslatti. Mart ayinda bölgedeki hava saldirilarinin araliksiz devam etmesiyle bulundugu yerden alinamayan bomba, 3 ay sonra özel kurtarma araci, forklift, vinç ve yaklasik 10 bomba imha uzmani ile kurtarma görevlilerinin katildigi operasyonla çatidan çikarildi.

Bombanin isabet ettigi yerde infilak etmesi durumunda binayi yerle bir edebilecek güçte oldugu belirtildi.

FAB-500, öncelikle Rus Hava Kuvvetleri, eski Sovyet ülkeleri ve ihraç edilen diger ülkeler tarafindan kullanilirken, yüksek patlayici bir savas basligina sahip oldugu biliniyor.
Kaynak: İHA